FBI creează categoria de extremişti "MAGA" şi îi vizează pe susţinătorii lui Trump înaintea alegerilor din 2024

Donald Trump vorbind suporterilor strânşi la Washington DC, 6 ianuarie 2021 (Captură video)
D.B.
06.10.2023

Un articol publicat miercuri, în Newsweek, dezvăluie că marea majoritate a investigaţiilor FBI privind activităţile "antiguvernamentale" vizează susţinători ai lui Trump.

"FBI se află într-o poziţie aproape imposibilă", a declarat un actual oficial FBI care a adăugat că intenţia declarată a agenţiei este de a opri repetarea incidentelor de tipul celor din 6 ianuarie, echilibrând în acelaşi timp dreptul constituţional al americanilor de a protesta împotriva guvernului.

"Mai ales într-un moment în care Casa Albă se confruntă cu opoziţia republicană din Congres care susţine că administraţia Biden a 'înarmat' Biroul împotriva aripii drepte, trebuie să fie foarte atentă", a continuat oficialul.

Newsweek a vorbit cu peste 20 de actuali sau foşti oficiali guvernamentali specializaţi în terorism în cadrul unei anchete de trei luni pentru a înţelege peisajul actual al securităţii interne şi pentru a evalua ce face administraţia preşedintelui Joe Biden în legătură cu ceea ce numeşte terorism intern. Cei mai mulţi au cerut să rămână anonimi pentru că nu au fost autorizaţi să vorbească în public, au fost reticenţi în a se îndepărta de politica partizană sau se temeau de repercusiunile unei discuţii sincere.

Publicaţia amintită a analizat, de asemenea, date secrete ale FBI şi ale Departamentului de Securitate Internă care urmăresc incidentele, ameninţările, investigaţiile şi cazurile pentru a încerca să construiască o imagine mai bună. În timp ce experţii sunt de acord că actualul mediu partizan este încărcat şi deosebit de periculos (cu ameninţarea nu doar a violenţei, ci, în cele mai extreme scenarii, posibil un război civil), mulţi se întreabă, de asemenea, dacă "terorismul" este cel mai eficient mod de a descrie problema sau dacă metodele de combatere a terorismului dezvoltate în ultimul deceniu ca răspuns la Al-Qaeda şi la alte grupuri islamiste constituie cel mai fructuos mod de a aborda soluţii interne.

De remarcat faptul că un informator al FBI a afirmat, în martie, că agenţia a făcut presiuni asupra lui pentru a umfla cifrele privind terorismul intern împotriva conservatorilor şi că agenţia a creat o etichetă de ameninţare specifică pentru pro-viaţă "THREATSCOTUS2022" în urma scurgerii opiniei Curţii Supreme privind avortul (şi nu o etichetă de ameninţare pentru stângiştii violenţi care i-au ameninţat pe judecătorii SCOTUS?).

FBI a declarat, într-un comunicat, că "ameninţarea reprezentată de extremiştii violenţi interni este persistentă, în evoluţie şi mortală".

"Scopul FBI este de a detecta şi de a opri atacurile teroriste, iar obiectivul nostru se concentrează pe potenţiale încălcări penale, violenţă şi ameninţări cu violenţa. Extremismul violent antiguvernamental sau antiautoritate reprezintă o categorie de terorism intern, precum şi una dintre priorităţile principale ale FBI în materie de ameninţări.

Ne-am angajat să protejăm siguranţa şi drepturile constituţionale ale tuturor americanilor şi nu vom deschide niciodată o anchetă bazată exclusiv pe activitatea protejată de Primul Amendament, inclusiv pe convingerile sau afilierile politice ale unei persoane", se arată in comunicatul citat.

Potrivit datelor FBI, numărul cazurilor de extremism intern a scăzut de la 6 ianuarie, dar că "evoluţiile sociopolitice - cum ar fi naraţiunile de fraudă în recentele alegeri generale, impactul încurajator al violenţei de la intrarea violentă în Capitoliul SUA, condiţiile legate de pandemia COVID-19 şi teoriile conspiraţiei care promovează violenţa - vor stimula aproape sigur unii terorişti interni să încerce să se angajeze în acte de violenţă".

Aşadar, deşi poate a scăzut ameninţarea pe care agenţii erau încurajaţi de FBI să o umfle, ei sunt în alertă!

Agenţia a creat chiar o nouă subcategorie de ameninţări, "AGAAVE-Other", pentru a-i desemna pe cei care reprezintă o ameninţare, dar nu se încadrează în categoriile sale de anarhişti, miliţii sau cetăţeni suverani.

Introdusă fără niciun anunţ, noua clasificare este definită oficial ca fiind "extremiştii violenţi interni care invocă motivaţii antiguvernamentale sau antiautoritate pentru violenţă sau activităţi criminale care nu sunt definite în alt mod, cum ar fi indivizii motivaţi de dorinţa de a comite acte de violenţă împotriva celor care au o asociere reală sau percepută cu un anumit partid politic sau cu o facţiune a unui anumit partid politic".

Trump sau MAGA nu sunt menţionaţi direct în descrierea oficială a AGAAVE-Other, însă "persoane din interiorul guvernului recunosc că se aplică violenţei politice atribuite susţinătorilor fostului preşedinte".

"Ce alt nume am putea folosi? Evident, dacă susţinătorii Partidului Democrat recurg la violenţă, aceasta [AGAAVE-Other] se aplică şi lor. Nu contează că există o probabilitate scăzută ca acest lucru să se întâmple. Deci da, în termeni practici, se referă la MAGA, deşi limbajul construit cu grijă este în întregime nepartizan", a declarat un ofiţer FBI.

Sigur, anonimule de la FBI... există o "probabilitate scăzută" ca democraţii (partidul din care fac parte cei mai importanţi şefi ai FBI) să nu provoace violenţă politică. Dar oare a intrat cineva în ascunzătoarea de droguri a lui Hunter?

După cum observă perfect The Federalist, în ciuda revoltelor generalizate, conduse şi încurajate de stânga în timpul verii furiei din 2020, datele FBI spun că vârfurile înregistrate în 2020 şi 2021 în ceea ce priveşte investigaţiile privind extremismul violent intern şi terorismul intern "arată clar că principalele ţinte ale investigaţiilor şi cazurilor deschise au fost ale susţinătorilor lui Trump", nu ale celor care au provocat pagube de miliarde de dolari în oraşele americane.

În mod similar, "evaluările", un instrument din umbră folosit de FBI pentru a-i spiona pe americanii care au asociaţii politice sau ideologice considerate nefavorabile de către agenţie, "au crescut de mai mult de două ori din 2019 până în 2021".

O creştere drastică a anchetelor politizate ale alegătorilor lui Trump urmează unei avalanşe de retorică promovată de preşedintele Joe Biden, de Casa Albă, de democraţii din Congres, de procurorul general Merrick Garland, de directorul FBI Christopher Wray şi de alţi oficiali care au numit "extremismul intern", adesea atribuit alegătorilor republicani, drept cea mai mare ameninţare a naţiunii.

Această creştere serveşte, de asemenea, ca o continuare a persecuţiei regimului Biden împotriva adversarului său politic numărul unu şi a brandului său popular de gândire greşită înaintea alegerilor prezidenţiale din 2024.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor