Fashion Awards: Giorgio Armani premiat pentru merite „excepţionale”

Giorgio Armani împreună cu Cate Blanchett (stânga) şi Julia Roberts (dreapta)
Giorgio Armani împreună cu Cate Blanchett (stânga) şi Julia Roberts (dreapta) (screenshot tramite video Youtube)

Cate Blanchett şi Julia Roberts i-au oferit luni seară lui Giorgio Armani "Outstading Achievement Award", premiul "British Fashion Council" dedicat creatorilor care au schimbat cursul modei. Aceasta este o recunoaştere maximă a casei de modă britanice cu ocazia Fashion Awards „pentru contribuţia excepţională oferită industriei mondiale a modei, pentru creativitatea, viziunea sa asupra unui stil atemporal şi pentru atenţia la detalii, calităţi care au fost o sursă de inspiraţie pentru mulţi din industrie”.

Outstanding” este un adjectiv englez de invidiat chiar şi pentru germani, stăpâni ai cuvintelor compuse. Literal, indică ceva atât de excepţional, încât poate fi plasat mult deasupra, deoarece comparaţia nu este posibilă. Este un sens foarte subtil, depăşeşte ideea de superior sau major. Outstanding Achievement Award se numeşte premiul primit de Giorgio Armani luni seară, 2 decembrie, cu ocazia evenimentului anual Fashion Awards al British Fashion Council (BFC).

British Fashion Council este o instituţie care îşi poate permite să o invite pe regina Elisabeta a II-a la spectacolele săptămânii modei din Londra şi să aibă onoarea prezenţei sale, precum şi pe Anna Wintour, director al Vogue America.

Ceremonia a avut loc la Royal Albert Hall din Londra, iar Armani – aşa cum spune motivaţia completă – a fost premiat „pentru contribuţia excepţională oferită industriei mondiale a modei, pentru creativitatea sa, viziunea sa asupra unui stil atemporal şi pentru atenţia la detalii, calităţi care au fost o sursă de inspiraţie pentru mulţi din industrie”.

Giorgio Armani are o perioadă de mari satisfacţii: pe 14 noiembrie la Milano a avut loc o adevărată Armani Day. Alături de prezentarea noii sale colecţii de modă pre-fall, designerul-antreprenor a prezentat prima colecţie de bijuterii fine şi a inaugurat o expoziţie dedicată accesoriilor.

Seara londoneză i-a dedicat lui Armani două oportunităţi: primul a fost prezentarea celei mai recente colecţii high fashion, Armani Privé. După prezentare, Julia Roberts şi Cate Blanchett, care au avut întotdeauna o relaţie de prietenie şi stimă cu designerul, i-au oferit premiul Outstanding Achievement Award şi l-au surprins cu o performanţă surpriză a prietenului său de mult timp, Eric Clapton, care a cântat două dintre cele mai faimoase melodi - Layla şi Tears in Heaven.

Evenimentul a fost o recunoaştere meritată, nu numai pentru schimbarea pe care designerul a declanşat-o în îmbrăcămintea de zi cu zi: “Într-un sistem dominat de marile conglomerate de lux este esenţial să-i sărbătorim pe cei care au rămas independenţi şi, prin urmare, capabili să-şi exprime propriile puncte de vedere”, a menţionat Caroline Rush, directorul general al BFC.