Faceţi cunoştinţă cu cel mai norocos om din lume

Frano Selak
Frano Selak (CEN)

Faceţi cunoştinţă cu Frano Selak, un profesor de muzică din Croaţia. S-a născut în 1929, a fost căsătorit de patru ori, iar prieteni îl numesc Mr. Lucky. De ce îl numesc Mr Lucky? Profesorul are o poveste de viaţă chiar bizară. De foarte multe ori a fost aproape să moară, dar de fiecare dată a scăpat într-un mod miraculos. Vă relatăm povestea acestuia.

Prima dată când a fost l-a un pas de moarte, era într-o zi de ianuarie friguroasă, în anul 1962, atunci când călătoarea într-un tren spre Dubrovnik. Dintr-o dată acesta a deraiat într-un râu îngheţat, omorând 17 pasageri. El a reuşit să scape doar cu o mână ruptă, câteva zgârieturi şi vânătăi.

Un an mai târziu, Selak mergea cu avionul de la Zagreb la Rijeka, când dintr-o dată o uşă s-a desprins şi profesorul a zburat afară din avion. În mod normal nu prea auzi de supravieţuitori atunci când vine vorba de accidente aviatice, dovadă fiind cele 19 persoane care şi-au pierdut viaţa în acest accident. Cu o singură excepţie. Domul Selak, care a fost îndeajuns de norocos să aterizeze pe o căpiţă de fân şi s-a trezit câteva zile mai târziu la spital, având răni minore.

Dar şirul de întâmplări nefericite nu s-a oprit aici. Sau sunt fericite? E greu de spus în astfel de contexte. În 1966, Selak călătoarea cu un autobuz care a făcut accident şi a căzut într-un râu. Au fost patru victime, dar Selak a trişat din nou moartea.

În 1970, Selak conducea maşina când dintr-o dată aceasta a luat foc. Din nou a avut noroc să iasă din maşină chiar înainte ca aceasta să explodeze. Trei ani mai târziu altă maşină a lui Selak a luat foc şi au început să iasă flăcări prin sistemul de aerisire. Selak a trăit clipe de groază, a luat foc şi şi-a pierdut aproape tot părul, dar din nou a supravieţuit fără a avea răni majore.

Au mai trecut 20 de ani până la următoarea sa întâlnire cu moartea. În 1995 se afla în Zagreb şi într-o zi a fost lovit de un autobuz, dar în mod miraculos a rămas doar cu câteva răni. În anul următor, Selak a intrat cu maşina într-un parapet pentru a evita să intre într-un tir care venea din direcţie opusă şi a fost aruncat din aceasta rămânând atârnat într-un pom, doar ca apoi să îşi vadă maşina explodând 100 de metri mai jos.

Ca să fie tabloul complet şi norocul personajului să fie indiscutabil, în 2003, Selak a câştigat un milion de dolari la loteria din Croaţia.

În 2010, pensionarul care avea atunci vârsta de 81 de ani a decis că "banii nu pot cumpăra fericirea", şi a decis să trăiască o viaţă cumpătată alături de a cincea soţie.

El şi-a vândut casa de lux aflată pe o insulă privată, şi-a dat averea familiei şi a prietenilor şi s-a mutat înapoi în casa lui modestă în Petrinja, care se află la sud de Zagreb, în centrul ţării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe