Eurobondurile sunt ”socialism cu dobândă”, afirmă fostul ministru german al economiei

Epoch Times România
28.05.2012

Eurobondurile sunt ”socialism cu dobândă”, a arătat într-un interviu pentru Die Welt Rainer Brüderle, fost ministru german al economiei până în mai 2011 şi liderul grupului parlamentar liberal din Bundestag.

Întrebat cum comentează faptul că noul preşedinte francez, Francois Hollande, pledează pentru eurobonduri, Brüderle a precizat că ”eurobondurile sunt socialism cu dobândă”, ceea ce înseamnă că ”Germania şi alte ţări de succes trebuie să plătească scump”.

”Savoir vivre nu înseamnă că puţini plătesc, dar toţi se bucură de beneficii”, a mai spus fostul ministru german al economiei.

Totodată, Brüderle l-a avertizat pe liderul stângii radicale din Grecia, Alexis Tsipras, că ţara sa nu poate rămâne în zona euro fără a implementa măsurile de austeritate.

”Cine nu vrea să respecte măsurile de austeritate convenite, trebuie să suporte consecinţele. Nu se poate cum spune domnul Tsipras: 'Vrem în euro, dar reforme nu facem'. Nu e aşa simplu. Există reguli. Iar troica formată din UE, BCE şi FMI le supraveghează”, a subliniat liderul fracţiunii liberale din Bundestag.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor