Euro se află la cel mai mic nivel din ultimii doi ani în raport cu dolarul american

(photos.com)
Epoch Times România
30.05.2012

Moneda europeană a atins cel mai mic nivel din ultimii doi ani în raport cu dolarul american, la 1,2433 dolari, pe fondul temerilor care ţin de situaţia economică a Spaniei, potrivit bbc.com.

În acelaşi context, diferenţa dintre costurile obligaţiunilor spaniole şi germane au atins un nou nivel record.

Randamentele bondurilor Germaniei au scăzut la 1,34%, în timp ce pentru Spania a fost o creştere de 0,07 puncte procentuale, la 6,55%, iar costurile de finanţare ale Italiei au ajuns la peste 6%.

Pieţele europene au fost şi ele afectate, la deschidere înregistrându-se pierderi de peste 1%.

Banca spaniolă Bankia, care a fost creată din fuziunea a câtorva creditori regionali cu dificultăţi, a cerut fonduri de salvare de 19 miliarde euro, o sumă mult mai mare faţă de estimările iniţiale.

Boom-ul imobiliar, urmat de falimentarea sectorului a lăsat industria bancară extrem de slăbită. De asemenea, Spania, având unul din cele mai ridicate nivele de şomaj din zona euro, face eforturi să strângă suficiente taxe pentru finanţarea consumului.

Guvernatorul Băncii din Spania, Miguel Angel Fernandez Ordonez, a precizat că executivul spaniol estimează că în acest an venituri din taxe vor fi mai mici şi cheltuielile ar putea fi mai mari decât se preconizase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor