EURO 2020. Raymond Farrugia (antrenor Malta): 'Cred că azi am surprins foarte multă lume. Dar am pierdut, iar înfrângerea e înfrângere'

Selecţionata lui Cosmin Contra a întâmpinat o rezistenţă surprinzătoare din partea Maltei, duminică seara, pe Stadionul 'Ilie Oana' din Ploieşti, în Grupa F a preliminariilor EURO 2020, maltezii fiind mult mai periculoşi decât data trecută (luna iunie), când diferenţa pe tabela de marcaj a fost destul de consistentă, tricolorii impunându-se atunci cu 4-0.
Antrenorul echipei naţionale de fotbal a Maltei, Raymond Farrugia, alături de Steve Borg, unul dintre componenţii de bază ai selecţionatei sale.
Antrenorul echipei naţionale de fotbal a Maltei, Raymond Farrugia, alături de Steve Borg, unul dintre componenţii de bază ai selecţionatei sale. (Malta Football Association - 1900/facebook)

Conducătorul principal de joc al primei reprezentative de fotbal a Maltei, Raymond Farrugia, este de părere că jucătorii săi meritau să plece acasă măcar cu un punct, prestaţia lor fiind una de nivel înalt. Acesta a mulţumit fanilor români prezenţi pe arena ploieşteană pentru că i-au aplaudat la finalul întâlnirii pe băieţii săi.

Maltezii nu au avut nimic de pierdut, au jucat destul de curajos, şi-au creat şanse bune de a marca, dar echipa României a fost chiar şi aşa peste Războinicii roş-albi.

"Sunt dezamăgit, foarte dezamăgit de rezultatul de azi. După jocul pe care l-am arătat azi consider că meritam un punct. Cred că azi am surprins foarte multă lume. Dar am pierdut, iar înfrângerea e înfrângere. Prestaţia jucătorilor noştri a fost una de nivel înalt azi. Randamentul a fost maxim până la sfârşitul celor 90 de minute, iar în aceste condiţii nu poţi cere mai mult. Ce putem face mai mult totuşi? De când am venit eu aici lucrurile se schimbă. Avem jucători tineri, avem un proiect, dar este nevoie de timp. Nu se poate să avem rezultate peste noapte. Iar eu consider că după un an am progresat destul de mult. Când vezi la sfârşitul acestui meci cum suporterii români ne aplaudă şi ne mulţumesc pentru jocul arătat este fantastic. Suntem mândri de acest lucru, mai ales că am jucat în deplasare cu o echipă importantă aşa cum este cea a României. În numele jucătorilor, a echipei Maltei şi a întregului staff vreau să mulţumesc fanilor români pentru că au apreciat prestaţia noastră din această seară. Este ceva fantastic pentru noi, mulţumesc încă o dată", a declarat Farrugia.

"Nu putem bate România după un an şi ceva, ne va lua timp. Dar schimbarea se vede, jocul de azi ne dovedeşte că merită să credem în jucătorii noştri. Suntem o ţară mică, dar vom lupta împotriva oricui pentru ca la final să fim fericiţi. În trecut, naţionala Maltei a terminat întotdeauna în preliminarii pe ultimul loc. Aşa că obiectivul nostru este cu siguranţă să câştigăm cu Insulele Feroe sau să facem egal pentru a nu mai încheia pe ultimul loc al grupei. După un an de când sunt aici, dacă nu mai terminăm pe ultimul loc, este un progres important pentru Malta. Ar fi o premieră pentru fotbalul maltez", a continuat selecţionerul.

Raymond Farrugia a lăudat la rândul lui prestaţia naţionalei noastre fiind de părere că şansele de calificare la EURO 2020 sunt în continuare deschise tricolorilor. România are şanse reale de a merge mai departe, are un lot valoros plus jucătorii tineri care au arătat că au un cuvânt de spus.

"România are jucători fantastici. Are câţiva tineri foarte buni precum Puşcaş şi Hagi. Dar când introduci tineri, în special într-o echipă precum a României, are loc o mare schimbare. De aceea este nevoie de răbdare. Dar consider că România are şanse la calificare, următorul meci îl are cu Insulele Feroe şi o victorie o aduce foarte aproape. România, cu tinerii pe care îi introduce acum, are un viitor foarte frumos", a încheiat Farrugia.

Pentru naţionala lui Cosmin Contra urmează o toamnă foarte grea, meciurile cu Norvegia şi Suedia fiind hotărâtoare în economia calificării. Cele două viitoare combatante ale tricolorilor au remizat în confruntarea directă de duminică seara (1-1), ceea ce ne ajută foarte mult, menţinându-ne astfel în lupta directă pentru locul 2 în grupă cu ambele formaţii.

Următoarele meciuri sunt programate lună viitoare, cu Insulele Feroe pe 12 octombrie, în deplasare, iar pe 15 octombrie cu Norvegia la Bucureşti. În noiembrie vom juca cu Suedia pe 15 noiembrie, respectiv Spania în 18 noiembrie.

Prima reprezentativă ocupă în acest moment locul 3 în clasamentul Grupei F, cu 10 puncte după 6 partide.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport