EURO 2020. Robert Moreno, reacţia selecţionerului spaniol după partida cu România

"Rezultatul este cel care este. Nu e adevărat că România a jucat mai slab în prima repriză, am jucat noi foarte bine..România este o echipă foarte complicată şi sunt convins că Suediei şi Norvegiei nu le va fi uşor când vor juca aici."
Selecţionerul echipei naţionale a Spaniei, Robert Moreno.
Selecţionerul echipei naţionale a Spaniei, Robert Moreno. (Getty Images)

Echipa naţională de fotbal a României a pierdut confruntarea cu Spania - meci din cadrul grupei F a preliminariilor EURO 2020, joi seară, cu scorul de 2-1 (1-0). Sergio Ramos (29 - penalty) şi Paco Alcacer (47) au marcat golurile ibericilor, în timp ce pentru echipa lui Cosmin Contra a înscris Florin Andone (59). Spania a jucat în zece oameni din min. 79, după eliminarea lui Diego Llorente.

Robert Moreno, selecţionerul fostei campioane mondiale, a făcut câteva declaraţii la conferinţa de presă organizată imediat după partida de pe Arena Naţională din Capitală:

"Rezultatul este cel care este. Nu e adevărat că România a jucat mai slab în prima repriză, am jucat noi foarte bine. E adevărat că după aceea România a început să rişte foarte mult. Dar oricum, România este o echipă foarte complicată şi sunt convins că Suediei şi Norvegiei nu le va fi uşor când vor juca aici. Nouă ne-ar fi plăcut să jucăm tot meciul aşa cum am făcut-o în prima repriză. Ne-a ajutat foarte mult intervenţia lui Kepa (n.r. - portarul Kepa Arrizabalaga) de la final. Mă bucur că fiecare jucător din echipă şi-a îndeplinit rolul, dar e adevărat că portarul a ieşit în evidenţă pentru că ne-a salvat de un rezultat de egalitate", a spus Moreno.

"Chiar nu ştiam că sunt primul antrenor al Spaniei care câştigă la Bucureşti împotriva României. În prima repriză jocul nostru a fost de un nivel foarte, foarte înalt, am avut multe ocazii... de asemenea, portarul României a fost la un nivel înalt. În repriza a doua am început cu golul lui Paco, ei au jucat cu cinci jucători în apărare, pentru prima dată când joacă în acest fel. Apoi au jucat 4-4-2. Într-adevăr, au riscat mult, ceea ce era normal. Noi trebuie să corectăm ce s-a întâmplat ulterior. Adică dacă nu mai atacăm începem să nu mai jucăm ordonat şi aceste lucruri trebuie să le corectăm. A urmat acel gol al lor, care le-a dat foarte mult entuziasm. Dar mă bucur foarte tare pentru cele trei puncte", a continuat acesta.

Selecţionata de fotbal a ţării noastre a făcut o figură frumoasă în faţa fostei campioane mondiale - Spania, jucătorii pregătiţi de Cosmin Contra întâmpinându-i pe iberici cu mult entuziasm şi curaj. Tricolorii au părăsit Naţional Arena cu capul sus în aplauzele suporterilor, chiar dacă au cedat cu 2-1 (1-0).

Aceasta a fost prima înfrângere suferită pe teren propriu de România în faţa Spaniei în şapte confruntări de până acum (trei victorii pentru tricolori, trei egaluri). Pentru naţionala noastră acesta a fost al doilea eşec din această campanie, următorul meci al tricolorilor fiind programat duminică, la Ploieşti, cu Malta (19:00).