Eugen Carpov a participat joi la mitingul de comemorare a celor căzuţi în conflictul armat din 1992

Vicepremierul pentru reintegrare al R. Moldova, Eugen Carpov.
Vicepremierul pentru reintegrare al R. Moldova, Eugen Carpov. (PETRAS MALUKAS/AFP/Getty Images)

Viceprim-ministrul Eugen Carpov a participat joi la mitingul de comemorare a celor căzuţi pentru integritatea şi independenţa Republicii Moldova în conflictul armat din 1992, organizat la Memorialul din satul Varniţa, transmite Moldpres cu referire la Biroul pentru reintegrare.

Potrivit viceprim-ministrului Eugen Carpov locuitorii satului Varniţa au stat la fundamentul independenţei Republicii Moldova, apărând-o cu sacrificiul celor mai buni feciori ai neamului. Eugen Carpov a menţionat că apreciază înalt curajul, bărbăţia, patriotismul poliţiştilor, militarilor, rezerviştilor şi voluntarilor care s-au ridicat în apărarea copiilor, familiilor, localităţilor de pe malurile Nistrului şi a întregii republici.

„În numele Guvernului Republicii Moldova şi al meu personal, vă asigur că vom depune şi în continuare eforturi pentru a promova susţinerea veteranilor, invalizilor, familiilor celor căzuţi pe câmpul de luptă, precum şi localităţilor din Zona de Securitate”, a adăugat Eugen Carpov.

Vicepremierul a declarat că Guvernul depune eforturi în vederea identificării unei soluţii viabile şi durabile a conflictului transnistrean în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării.

În cadrul ceremoniei, Eugen Carpov, de asemenea, a decorat un grup de 10 cetăţeni ai satului Varniţa cu Diploma Guvernului Republicii Moldova de gradul Întâi, semnată de Prim-ministrul Iurie Leancă, pentru înalt spirit patriotic şi cetăţenesc, poziţie activă în consolidarea statalităţii Republicii Moldova, precum şi pentru promovarea aspiraţiilor de pace şi stabilitate în Zona de Securitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe