Este oficial: Nicuşor Dan, desemnat candidatul USR Bucureşti la Primăria Capitalei

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Epoch Times România)

Conferinţa Municipală a USR Bucureşti l-a desemnat, sâmbătă, pe deputatul independent Nicuşor Dan drept candidat al filialei pentru funcţia de primar general al Capitalei.

Astfel, Nicuşor Dan a obţinut 57 din voturile delegaţilor prezenţi, Mihnea Bărbulescu a obţinut 20 de voturi, iar Dragoş Dragoteanu, 2.

Urmează acum negocieri cu PLUS şi PNL în vederea susţinerii unui candidat comun al opoziţiei la PMB. Din partea PLUS intră în cursa pentru Primăria Capitalei fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Tot în cadrul Conferinţei Municipale a USR Bucureşti au fost votaţi membrii Comisiilor de Arbitraj şi, respectiv, de Cenzori.

Alegerile pentru funcţia de preşedinte USR Bucureşti şi pentru componenţa Biroului Municipal vor continua şi în zilele de duminică şi de luni.

Potrivit statutului, candidaţii la aceste funcţii sunt votaţi de toţi membrii USR Bucureşti.

În competiţia pentru funcţia de preşedinte USR Bucureşti s-au înscris: doi parlamentari (Claudiu Năsui şi Cristian Seidler), trei consilieri municipali (Marian Bumbar, Bogdan Stroe, Cosmin Şmighelschi), un consilier local (Antonio Andrusceac) şi un membru USR care nu deţine alte funcţii administrative sau politice (Mihnea Dobre).