Epstein loveşte de dincolo: Regina Elisabeta i-a retras Prinţului Andrew toate distincţiile militare şi titlul de Alteţă Regală

Prinţul Andrew al Marii Britanii (st) se plimbă alături de Jeffrey Epstein în New   York, arhivă.
Prinţul Andrew al Marii Britanii (st) se plimbă alături de Jeffrey Epstein în New York, arhivă. (Captură Foto)

Casa Regală a Marii Britanii i-a retras Prinţului Andrew toate distincţiile militare şi dreptul de a folosi în mod oficial titlul de Alteţă Regală, conform unui anunţ recent al Palatului Buckingham, citat de BBC. Toate titlurile, drepturile de patronaj şi distincţiile care au aparţinut lui Andrew vor reveni Reginei Elisabeta.

În comunicatul emis de Palat se arată că „Ducele de York va continua să nu aibă nicio îndatorire publică şi se va apăra în cadrul procesului ca cetăţean privat”.

Citiți și Bill Gates spera că prietenia cu pedofilul Jeffrey Epstein să îi aducă un premiu Nobel pentru Pace

Decizia a fost luată după ce avocaţii prinţului Andrew nu au reuşit să convingă un judecător american să renunţe la procesul civil în care Andrew este acuzat de abuzuri sexuale în cadrul scandalului Jeffrey Epstein.

Citiți și Înregistrări privind circumstanţele prinţului Andrew în dosarul Epstein, distruse de Poliţia Metropolitană din Londra

Jeffrey Epstein a fost un pedofil american care organiza orgii cu fete uneori minore pe insula sa din arhipeleagul Virgin Islands. La petreceri participau nume sonore ale vieţii politice internaţionale, celebrităţi, oameni de afaceri de talie internaţională. Printre ei s-a aflat şi Andrew, care a fost acuzat de una dintre victime - Victoria Roberts-Giuffre - de agresiune sexuală, la momentul respectiv femeia având 17 ani.

Citiți și Soţia avertizorului care a expus problemele motorului de căutare al companiei Google moare într-un accident de maşină

Epstein a fost arestat pe 6 iulie 2019 pentru delicte sexuale, însă în mod oficial a fost găsit mort în celula sa dintr-o secţiune de maximă securitate a unui penitenciar din New York, la 10 august 2019. Mai multe detalii legate de moartea lui au stârnit controverse asupra motivului decesului, care în mod oficial a fost moartea prin spânzurare.

Citiți și Jeffrey Epstein a fost sugrumat [expert legist american]

Confidenta lui Epstein, Ghislaine Maxwell, fata fostului magnat al presei britanice şi agent Mossad, Robert Maxwell, a fost găsită vinovată de cinci capete de acuzare referitoare la traficare de minori în scopuri sexuale, la 30 decembrie.