Eduard Hellvig a fost membru al "academiei de cumetrie" a lui Oprea

Directorul SRI Eduard Hellvig a fost membru al enigmaticei academii înfiinţată de generalul Gabriel Oprea - Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN) - instituţie ce refuză să dezvăluie numele membrilor săi, în ciuda faptului că aceştia sunt plătiţi din bani de la bugetul de stat.
Eduard Hellvig
Eduard Hellvig (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Din controversata Academie de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale a făcut parte şi directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a dezvăluit jurnalista Emilia Şercan într-un articol publicat pe pressone.ro.

"Când am publicat săptămâna trecută lista celor 32 de membri ai ASSN aveam o sursă care îmi spunea ca Eduard Hellvig este şi el academician şi o alta care îmi spunea că nu e. Între timp am mai găsit două surse, iar ieri am primit şi o confirmare oficială: Eduard Hellvig, directorul SRI, a fost membru în Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale.

Da, în acea instituţie despre care se vorbeşte în spaţiul public în termeni de "academie de cumetrie", "masonerie", "cupolă", "academie ezoterică", "organizaţie ocultă" şi a cărei componenţă este ţinută top secret, de parcă membrii ei ar fi nişte agenţi 007. Hellvig şi-a dat demisia după ce au început să apară în presă dezvăluirile despre această instituţie şi după ce am început să cer lista membrilor", a scris Emilia Şercan pe reţeaua de socializare.

Şeful SRI susţine că şi-a dat demisia din ASSN în decembrie anul trecut, însă jurnalista nu crede acest lucru deşi nu are nici dovezi în acest moment pentru a putea să îl contrazică.

"Acum sper că veţi înţelege şi voi de ce Maior, Oprea, Pricopie & Co nu vor să-mi dea lista cu numele membrilor - ca să spele putina unii care nu vor să fie asociaţi cu ASSN, iar în textul meu veţi găsi şi o scurtă explicaţie. Ceea ce mă face să cred în acest moment văzând lejeritatea cu care renunţă la o indemnizaţie lunară pe viaţă că pe aceşti domni nu aceşti bani i-a atras. Probabil, alţii", a adăugat Emilia Şercan.

De altfel, nemulţumită că academia lui Oprea a refuzat să-i comunice numele membrilor săi, plătiţi de altfel din bani de la buget, în ciuda solicitării sale oficiale, jurnalista a decis să tranşeze problema în instanţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne