Valeriu Tabără (PDL): Nu este necesar acum un congres extraordinar al partidului

Epoch Times România
28.03.2012

Deputatul PDL Valeriu Tabără consideră că nu se impune acum un congres extraordinar al partidului, iar democrat-liberalii trebuie să-şi urmeze strategia pentru a obţine cât mai multe voturi la alegerile locale şi parlamentare.

"Sunt puncte de vedere care spun că ar fi nevoie de un congres, dar eu nu cred că într-un an electoral trebuie să faci astfel de paşi. Încerci să îndrepţi anumite greşeli", a declarat, miercuri, la Palatul Parlamentului, Valeriu Tabără.

El a afirmat că PDL a făcut mari sacrificii pentru a păstra guvernarea.

"Un Guvern nu trebuie menţinut numai cu scopul de a guverna, ci cu scopul de a răspunde unor nevoi mari, naţionale, nu poţi să guvernezi împotriva unor principii mari numai de dragul de a continua un anumit tip de guvernare. Sacrificiile PDL au fost foarte mari pentru a putea menţine o Coaliţie care nu întotdeauna a funcţionat aşa cum ar fi trebuit şi nu de puţine ori a avut şi chestiuni colaterale care au deranjat atingerea mai rapidă a unor obiective. Noi ar fi trebuit ca în 2011, un an greu, să fi trecut în Opoziţie", a mai spus fostul ministru al Agriculturii.

În opinia lui Valeriu Tabără, plecarea lui Sorin Frunzăverde din PDL afectează partidul, acesta fiind un politician cu unul dintre cele mai bune discursuri şi cu o relaţie foarte bună în zona politică internaţională.

Deputatul democrat-liberal Vasile Gherasim, membru în Biroul Permanent al PDL Bucureşti, a declarat marţi seară că ar trebui convocat în zilele următoare un congres care să decidă o nouă conducere a partidului.

"Aş îndrăzni să cred că în zilele următoare ar trebui să convocăm chiar un congres extraordinar al partidului care să aleagă o conducere a partidului", a spus Vasile Gherasim, într-o emisiune TVR Info, comentând situaţia din PDL, respectiv anunţul privitor la plecarea lui Sorin Frunzăverde din formaţiunea democrat-liberală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor