Emil Boc forţează excluderea din PDL: "O susţin pe Elena Udrea în această campanie"

Emil Boc
Emil Boc (Epoch Times România)

Fostul premier Emil Boc, cândva unul dintre stâlpii PDL, a ales sâmbătă să fie alături de Elena Udrea, la Sinaia, în loc să participe la lansarea candidaturii lui Klaus Iohannis, prezidenţiabilul alianţei PDL-PNL.

Conform Mediafax, Boc a declarat pentru presă că o susţine pe Elena Udrea în campanie şi nu poate fi "în altă parte.”

"Sunt consecvent cu ceea ce am declarat pentru această campanie prezidenţială, şi anume o susţin pe Elena Udrea în această campanie şi dacă o susţin pe ea nu pot fi în altă parte”, a declarat Boc, întrebat de jurnalişti de ce nu a luat parte la lansarea candidaturii lui Iohannis, la Bucureşti.

Boc s-a mai declarat convins că, dintre toţi candidaţii la preşedinţie, Elena Udrea "a demonstrat" că poate face din crearea de locuri de muncă şi din investiţii "adevărata politică a statului român".

Totodată, la întrebarea jurnaliştilor dacă va rămâne în PDL sau va pleca din partid, având în vedere OUG 55/2014 (ordonanţa care permite aleşilor locali să migreze din partid fără să-şi piardă mandatul), Emil Boc, primar PDL de Cluj, a răspuns "că nu se va lăsa folosit drept argument de PSD".

"Am spus că nu voi lăsa PSD să mă folosească drept argument pentru a justifica ordonanţa nedemocratică pe care au dat-o", a replicat Boc.

În ceea ce priveşte o eventuală excludere din PDL, fostul preşedinte al acestei formaţiuni politice a declarat că acest lucru este treaba colegilor din partid, nu a sa. La întrebarea dacă se va înscrie în Partidul Mişcarea Populară, în situaţia în care ar fi exclus din PDL, Boc s-a eschivat de la un răspuns tranşant: "Viaţa merge înainte şi drumurile noastre evident că nu se opresc aici".