Elena Udrea se gândeşte la o coaliţie politică de centru dreapta care să aibă un singur candidat la Preşedinţie

Elena Udrea
Elena Udrea (Epoch Times România)

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, sâmbătă, la Baia Mare, unde are loc şedinţa Colegiului Director al PDL, că ia în calcul ipoteza ca în interiorul PDL "să se ia decizia de a iniţia o construcţie politică de centru dreapta care să aibă un singur candidat la Preşedinţie". Elena Udrea a afirmat ca şi PNL ar putea face parte din construcţia respectivă.

"Mă gândesc că în interiorul PDL să luăm decizia de a iniţia o construcţie politică de centru dreapta, care să aibă un singur candidat la Preşedinţie", a afirmat Udrea, înainte de întrunirea Colegiului Director al PDL.

Partidele la care se gândeşte Udrea ca şi forţe motrice ale viitoarei coaliţii sunt Forţa Civică, Mişcarea Populară şi, eventual, PNL, "după ce nu va mai fi în alianţă", iar viitorul candidat la prezidenţiale trebuie să fie "un om popular care să adune voturi".

Udrea şi-a reiterat declaraţiile de vineri, referitoare la "nervozitatea" de care dă dovadă premierul Victor Ponta, de când s-a întors din concediu, şi a încercat să explice acuzaţiile pe care Ponta le lansează în permanenţă prin faptul că Ponta a fost deranjat "foarte tare" de ceea ce s-a întâmplat în perioada în care a fost plecat în vacanţă, ceea ce a cauzat derapaje în comportamentul său.

Şi Vasile Blaga a vorbit înainte de începerea şedinţei Colegiului Director despre faptul că PDL va stabili, în cadrul întrunirilor de la Baia Mare, varianta pe care se va merge pentru desemnarea candidatului partidului la prezidenţiale, menţionând că "este deschis şi faţă de alte formaţiuni de dreapta şi centru dreapta pentru a găsi cea mai bună formulă". În ceea ce priveşte candidatul PDL la prezidenţiale, acesta ar trebui, în viziunea lui Blaga, să cunoască foarte bine problemele legate de funcţia prezidenţială şi să ştie exact atribuţiile de politică externă şi de apărare.

"Trebuie să fie bine pregătit în zona asta. Un om integru, un om serios, un foarte bun administrator dovedit", a spus Blaga.

Colegiul Director al PDL, care se întruneşte astăzi la Baia Mare, va discuta despre strategia constituirii guvernului alternativă al PDL şi va stabili criteriile de desemnare a candidaţilor partidului la viitoarele alegeri europarlamentare. De asemenea, va avea loc o informare privind stadiul alegerilor interne din PDL şi se vor discuta şi alte teme de interes pentru partid.

Vasile Blaga a declarat recent că guvernul alternativă al PDL va fi constituit în această toamnă, sarcina constituirii acestuia revenindu-i prim-vicepreşedintelui partidului, Cătălin Predoiu. Constituirea "guvernului din umbră al PDL", afirmă surse din presă, ar fi reprezentat, dealtfel, un motiv de dispută între Vasile Blaga şi Cristian Preda, suspendat în prezent din partid, care dorea ca guvernul alternativă să fie constituit cât mai rapid.

Blaga a mai informat că lista candidaţilor la alegerile pentru europarlamentare va fi întocmită pe baza activităţii avute în cadrul partidului. Vasile Blaga a declarat că Monica Macovei şi-a depus solicitarea pentru a candida pentru un nou mandat de europarlamentar din partea PDL, însă nu a confirmat pentru presă dacă numele dnei Macovei se va afla pe lista candidaţilor agreaţi de Colegiul Naţional. Conform unor surse din partid, în fruntea listei candidaţilor pentru europarlamentare se vor afla numele Monicăi Macovei, a lui Theodor Stolojan, a lui Marian Jean Marinescu. Se pare ca şi Suflina Barbu va fi printre candidaţii PDL.

Blaga a mai declarat că PLD nu a înregistrat nici o cerere din partea fiicei preşedintelui Băsescu, Elena, prin care să solicite dreptul de a candida pentru un nou mandat de europarlamentar.

În cadrul acestei şedinţe se va discuta şi problema membrilor de frunte ai partidului care au criticat public conducerea PDL. Deşi acum două săptămâni, referindu-se la Elena Udrea, preşedintele Vasile Blaga declara că trebuie stopată ipocrizia şi "că lucrurile vor fi clarificate la şedinţa Colegiului Director din 17 august", astăzi, întrebat de presă dacă în Colegiul Director se va pune în discuţie poziţia critică a Elenei Udrea la adresa partidului, Blaga a răspuns: "Nu avem astfel de teme de discuţii".

La finalul reuniunii Colegiului Director va avea loc o conferinţă de presă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne