Prima seară în arest pentru Elena Udrea. Procurorii au dispus reţinerea sa în dosarul Microsoft

Elena Udrea în Parlamentul României la 9 februarie 2015
Elena Udrea în Parlamentul României la 9 februarie 2015 (captură foto)

După mai bine de 10 ore petrecute la sediul DNA, fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a fost reţinută, marţi seară, de procurorii DNA, sub acuzaţia de trafic de influenţă şi spălare de bani într-un dosar disjuns din mega-dosarul de corupţie Microsoft, urmând ca aceasta să fie prezentată miercuri în faţa Curţii Supreme cu cererea de arestare preventivă pentru 30 de zile, reiese dintr-un comunicat al DNA.

Elena Udrea a ieşit cu cătuşe la mâini, înconjurată de poliţişti. Zâmbind, fosta şefă PMP le-a spus jurnaliştilor: "Îi poţi pune cătuşe Elenei Udrea, dar nu adevărului".

Ulterior, când a ajuns la sediul Poliţiei Capitalei pentru a fi plasată în arest, deputata Elena Udrea a coborât din maşină fără cătuşe la mâini.

"Audierile au durat trei ore. Dosarul este mai complicat. Este un om puternic, este un om optimist. Ştie că este nevinovată şi speră ca mâine la Înalta Curte nu se va lua măsura arestului preventiv, pentru că nu se impune", a declarat unul dintre avocaţii acesteia, citat de Realitatea.net.

Procurorii DNA o acuză pe Elena Udrea de spălare de bani şi trei fapte de trafic de influenţă - fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, fapte în legătură cu derularea contractului e-România şi fapte în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne