Elena Udrea a fost eliberată condiţionat: E greu în penitenciar / Justiţia să încerce să găsească pedepse alternative [Video]

Fosta ministră a Turismului Elena Udrea a fost eliberată condiţionat, joi, după ce a executat 3 ani şi 10 luni de închisoare din condamnarea totală de 6 ani în dosarul Gala Bute.
La ieşirea din penitenciar, Udrea a răspuns întrebărilor reporterilor.
Ea a declarat că viaţa în închisoare este grea şi că autorităţile ar trebui să se gândească la ce posibilităţi au oamenii în urma ispăşirii pedepsei şi revin în societate după ce au fost rupţi de mersul lucrurilor, astfel că nu sunt pregătiţi să mai facă ceva.
„E greu, e greu în penitenciar. De multe ori, multe femei de aici îşi pierd familiile. Te întrebi ce câştigă societatea, la un moment dat, din toată această situaţie. De aceea există - şi am vorbit azi în instanţă - recomandări ale Uniunii Europene să fie mult mai atentă cu justiţia. Când se trimit oamenii în puşcărie, statul să încerce să găsească pedepse alternative. Ei sunt aici, stau pe banii statului şi costă 7800 de lei să întreţii un deţinut.
Aici, multe persoane vin, stau degeaba nu că ar vrea ele, că n-au ce să facă, consumă banii ăştia. Ştii că aici televizorul e gratis, lumina e gratis, apa e gratis, totul este gratis, mă rog, tratamentele medicale azi nu sunt. [...] Iar când pleacă de aici, nu sunt pregătite să facă nimic.
După ani, ani de stat în puşcărie, ce mai ştii să faci? Eu nu mai ştiu să folosesc telefonul mobil, afară este inteligenţă artificială, iar noi aici, nu ştiu, cărăm mâncarea cu căruţa. E o lume mult înapoiată, n-ai cum să faci trecerea de la penitenciar la viaţa normală după ani de zile. De asta trebuie să se ocupe statul pentru reabilitarea oamenilor, nu să-i ţină pur şi simplu fără să facă nimic”, a declarat Udrea.
Reporter: Dacă Elena Udrea vorbea în faţa poporului la momentul potrivit, scăpa de închisoare? Dacă aţi fi dat în primire?
Udrea: Pe cine să dau în primire?
Reporter: Politicienii.
Reporter: Dacă vorbeşte Elena Udrea, se cutremură România?
Udrea: Păi, nu, până acum nu s-a cutremurat. Există onoare, există demnitate pe lumea asta şi, mai ales, nu sunt de acord cu bărbaţii care sacrifică orice de dragul libertăţilor.
Femeile, să zici că sunt mai slabe, sunt mai sensibile, au acasă copii, dar ele sunt mai puternice. Deci, nici n-aş fi avut ce să spun, dar şi dacă aş fi avut, n-aş fi făcut-o niciodată.