"Elefantul" din Parlament. Meleşcanu insistă: Graţierea este o lege absolut necesară

În ciuda nemulţumirilor din societate, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, consideră "absolut necesară" o lege a graţierii.
Teodor Meleşcanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
11.03.2017

ALDE vrea să susţină proiectul de lege privind graţierea - unul dintre cei doi "elefanţi" ai lui Florin Iordache - în forma aprobată de Guvernul Grindeanu, formă care nu vizează actele de corupţie, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu.

"Graţierea este o lege absolut necesară, dat fiind faptul că, la ora actuală, în sistemul penitenciar din România supraaglomerarea este de 200%. Parlamentul dezbate această lege într-o manieră foarte transparentă. Există amendamente, inclusiv făcute de domnul Şerban Nicolae [privind graţierea corupţilor - n.r.]. Poziţia noastră pentru moment, din câte ştiu eu, este de a sprijini proiectul care a fost aprobat în Guvern, care l-am trimis la Parlament, ceea ce nu se referă la graţierea actelor de corupţie", a declarat Meleşcanu, citat de Agerpres.

La rândul său, ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu, a precizat că proiectul de lege privind graţierea este în dezbatere parlamentară şi trebuie analizat "cu profundă aplecare".

"Părerea noastră este că acest proiect de lege trebuie luat şi analizat cu profundă aplecare, nu aşa, oricum, şi de aceea şi dezbaterea trebuie făcută conform legii în timpul adecvat. Noi vrem să susţinem forma decisă iniţial în Guvern", a afirmat Graţiela Gavrilescu.

Graţiela Gavrilescu şi Teodor Meleşcanu au susţinut o conferinţă de presă, la Câmpina, cu prilejul deschiderii cabinetului parlamentar al acestuia din urmă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor