Miting în centrul Chişinăului: „ Protestăm civilizat, facem ordine în stat!”

Zeci de mii de oameni protestează în scuarul catedralei împotriva guvernării, 7 iunie 2015
Zeci de mii de oameni protestează în scuarul catedralei împotriva guvernării, 7 iunie 2015 (facebook.com / Platforma civică „Demnitate şi Adevăr”)

Pe 7 iunie în centrul Chişinăului zeci de mii de oameni au protestat împotriva „guvernării criminale”, care a ruinat Republica Moldova. Mitingul de duminică, organizat de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” (PCDA) s-a desfăşurat în scuarul catedralei şi nu în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), aşa cum era preconizat iniţial.

Organizatorii mitingului de protest, PCDA i-au îndemnat pe cei prezenţi la eveniment să nu se lase provocaţi de cei 100-200 de oameni care s-au adunat în PMAN la îndemnul PL.

Se presupune că Mihai Ghimpu s-ar fi întâlnit, în secret, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la 23:30, cu oligarhul Vladimir Plahotniuc, motiv pentru care, astăzi lumea striga „Noi suntem poporul, Ghimpu-i trădătorul!”

Protestul a durat două ore, timp în care, pe scenă au urcat mai mulţi membri ai Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, foşti participanţi la războiul de pe Nistru, artişti şi oameni de cultură, fermieri, avocaţi, exprimându-şi nemulţumirile faţă de abuzurile comise de guvernanţi.

Oamenii adunaţi la miting din toate colţurile republicii, au scandat într-o voce „Noi suntem Poporul!”, „Miliardul înapoi, Drăguţanu la gunoi!”, „Noi suntem Puterea!”, „Unire moldoveni!”, „Protestăm civilizat, facem ordine în stat!”, „Hoţii la puşcărie!”, „Demnitate şi Adevăr!”.

La finalul protestului a fost înaintată o nouă listă de revendicări, dând autorităţilor un nou termen-limită pentru a le îndeplini – 27 august. Apoi mulţimea a pornit într-un marş al demnităţii spre CNA.

Potrivit organizatorilor, la miting ar fi fost prezenţi 60-70 de mii de oameni. Poliţia afirmă însă că numărul acestora a fost de aproximativ şase mii.

Mitingul organizat la 7 iunie de PCDA a fost al treilea, iar următoarea acţiune urmează să aibă loc la 27 august, planificându-se organizarea unei Mari Adunări Naţionale.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe