Educaţia în zodia PSD. Grindeanu anunţă un proiect de lege marca Pavel Năstase

Numit ministru peste unul dintre cele mai importante ministere ale acestei ţări, cel ce reglementează modul în care este şlefuită mintea copiilor, Pavel Năstase îşi doreşte elaborarea unei noi legi a Educaţiei.
Pavel Năstase
Pavel Năstase (scoalaedu.ro)

Supus schimbărilor de mai toate guvernele ce s-au perindat la conducerea ţării, domeniul Educaţiei intră şi în vizorul noului Guvern PSD/ALDE care ar putea veni cu un proiect de lege nou-nouţ. Iniţiativa ar aparţine noului ministru al Educaţiei, Pavel Năstase şi a fost anunţată marţi de premierul Grindeanu.

„Am vorbit de ceea ce îşi doreşte domnul ministru şi anume ca în viitorul apropiat să vină cu un proiect de lege nou al educaţiei. Am vorbit de infrastructură pentru că avem 2000 de şcoli fără autorizaţie de funcţionare. Avem banii. E prioritate 0”, a anunţat prim-ministrul, citat de digi24.ro, după discuţia cu ministrul Educaţiei.

La rândul său, ministrul Educaţiei a declarat că deja a avut o primă discuţie cu Comisia de Educaţie din Senat cu privire la elaborarea unui proiect de lege a educaţiei.

Actuala lege a Educaţiei a fost realizată în 2011 de Daniel Funeriu şi Mircea Miclea şi, potrivit Hotnews, a fost distrusă sistematic de guvernele PSD, care au eliminat prevederile care promovau reforma profundă în sistemul de învăţământ.

Noua lege a educaţiei este cea de a doua iniţiativă notabilă a noului ministru. Prima a fost că, abia numit în post, să semneze, alături de secretarul de stat Liviu Pop, o notă prin care a dat mână liberă inspectoratelor să îi repună în posturi pe directorii şi directorii adjuncţi de şcoli care nu au promovat concursul sau care nu s-au prezentat la testare. Nota a fost semnată exact în ziua când expira termenul pentru numirile pentru posturile neocupate din învăţământ. Iniţiativa a fost percepută de opinia publică drept o lovitură dată punerii învăţământului pe noi baze începută de fostul ministru Mircea Dumitru.