Cristian Preda - "De ce iubim academiile"

Pornind de la scandalul unei aşa-numite Academii de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN), Cristian Preda a scris despre modul în care termenul "academie" şi-a pierdut sensul.
Cristian Preda
Cristian Preda (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"Recentul scandal legat de o aşa-numită Academie de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale m-a făcut curios. Am vrut să văd ce înţelege publicul larg prin primul termen din lungă înşiruire, în condiţiile în care următorii sunt, în cazul românesc, o improvizaţie periculoasă şi nimic mai mult", scrie europarlamentarul Cristian Preda, într-un articol publicat pe ziare.com.

"Mai întâi, o comparaţie: dacă academicienii francezi sunt 40 la număr, Academia Română are 181 de membri. În treacăt fie zis, "nemuritorii" francezi primesc câte 3.810 euro pe an, în vreme ce colegii lor de la Bucureşti sunt retribuiţi anual cu 36 de mii de lei, adică vreo opt mii de euro de căciulă. Dacă numărăm şi membrii altor instituţii de la noi care poartă prestigiosul nume, descoperim că totalul îl depăşeşte pe cel al parlamentarilor, mult huliţi. (...)

Avem academie de şah, de nunţi, de afaceri, de coafură, de biliard, de bere, de canto şi balet, de croitorie, de coaching, de streetdance, de fitness, de fertilizare în vitro, o academie de arte asiatice, dar şi alta de krav maga ("un sistem de luptă simplu, nu o altă artă marţială"), o academie de foto şi mai multe de masaj. (...) Last but not least, un interlop a creat Academia Infractorilor Români...", scrie Cristian Preda.

Pentru a citi articolul integral intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne