Ediţie aniversară: 10 ani de FânFest! Noi începuturi

Ediţie aniversară: 10 ani de FânFest
Ediţie aniversară: 10 ani de FânFest (FânFest)

Asociaţia Alburnus Maior împreună cu voluntarii Campaniei Salvaţi Roşia Montană au plăcerea de a vă invita la FânFest, cel mai cunoscut festival alternativ din România. "Vă aşteptăm la Roşia Montană între 13-16 august cu o serie largă de evenimente, programul de anul acesta cuprinzând concerte live, expoziţii, filme documentare, tururi ghidate şi cea mai mare întrunire a activiştilor din România în cadrul forumului social de activism", se notează în comunicatul de presă trimis redacţiei Epoch Times.

Ediţia aniversară din vara aceasta sărbătoreşte 10 ani de festival, de solidaritate cu lupta localnicilor din Roşia Montană, neclintiţi în calea celui mai mare proiect minier de extragere a aurului din Europa. Roşia Montană priveşte spre viitor, spre noi începuturi, un viitor care pune în valoare respectul faţă de natură şi patrimoniu natural şi spiritul civic născut aici.

În acest an, Muzica FânFest aduce împreună pe scena festivalului numeroşi artişti atât de la noi, cât şi din alte ţări. Îi vom putea asculta pe Travka, Iordache, Harry Tavitian, Fine it’s Pink, Riddim Colony (HU), Crowd Control, Pietonu, Diamonds are Forever, Mere, Omu Gnom, Sang Conteste (FR), Nemesis (FR), grupul de percuţie Bălaşa şi sZempol Offchestra. În zona de FânFest Lounge vor mixa: Blanilla, Chuck Borris, Deeproots, Dex, Digital Selekta, Dubase, High Kulture, Injektah, Irie Warriors, Levy, Low Freq, Madliquid, Mighty Boogie, Mike Vato, MRK, Musai Soundworks, Newgotti, PUIU, Tomma Alistar, UFE, Un Guru şi ZO.

În cadrul Forumului Social de Activism se va face auzită vocea comunităţilor ce se opun proiectelor miniere din Columbia, Franţa, Grecia şi Peru. Invitaţii speciali veniţi din aceste regiuni vor prezenta luptele ce au inspirat milioane de oameni din întreaga lume. Un subiect intens dezbătut în cadrul forumului va fi tratatul TTIP şi mecanismul ISDS, prin care companiile pot da în judecată state, aşa cum a anunţat că va face şi compania canadiană ce a încercat să distrugă Roşia Montană. Invitaţii la forum vor răspunde la întrebări şi vor aduce lămuriri privind aceste proceduri netransparente ce pot priva bugetul unui stat de miliarde de dolari.

Toţi invitaţii ce au luat parte la cele 10 ediţii ale festivalului au făcut-o pro-bono, un motiv în plus să le mulţumim nu doar pentru participare, dar şi pentru mesajul lor angajat social, sursă de inspiraţie şi motivaţie. Peste 300 de muzicieni, 30 de autori, 20 de trupe de teatru, 60 de producători de filme, 1500 de voluntari, 40 000 de participanţi şi un deceniu de muncă voluntară ne-au arătat că implicarea civică are puterea să ţină munţii în loc.

Puteţi afla mai multe detalii de pe pagina web: www.fânfest.ro sau pagina de Facebook: http://www.facebook.com/FanFestRosiaMontana

De asemenea, pentru mai multe informaţii îl puteţi contacta pe Tudor Brădăţan - 0745.370.524, tudor@rosiamontana.ro

Epoch Times România este partener media al FânFest.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.