Ediţia 2020 a Turului României la ciclism va avea loc în perioada 8-13 septembrie

"Cu mult entuziasm facem acest anunţ: Turul României se va desfăşura şi în acest an, deşi aveam emoţii legate de organizarea acestuia, în contextul actual. Ediţia cu numărul 53 va fi una captivantă, dedicată, ca şi până acum, atât amatorilor de ciclism, cât şi profesioniştilor din ţară şi din străinătate." - preşedintele Federaţiei de specialitate, Eduard Novak.
(Doug Pensinger / Getty Images)

Ediţia cu numărul 53 a Turului ciclist al României se va desfăşura în perioada 8-13 septembrie, potrivit anunţului făcut de Federaţia Română de specialitate.

Cursa va alinia la start cel puţin 20 de echipe de ciclişti ce vor parcurge un total de peste 800 km.

''Cu mult entuziasm facem acest anunţ: Turul României se va desfăşura şi în acest an, deşi aveam emoţii legate de organizarea acestuia, în contextul actual. Ediţia cu numărul 53 va fi una captivantă, dedicată, ca şi până acum, atât amatorilor de ciclism, cât şi profesioniştilor din ţară şi din străinătate. Am pregătit un traseu spectaculos, în cinci etape, care trece şi prin Transfăgărăşan. Nu doar că ne dorim să promovăm România, dar ne propunem să încurajăm cât mai mult şi spiritul de echipă, forţa şi curajul în depăşirea propriilor limite. Îi aşteptăm, aşadar, pe toţi iubitorii de ciclism să ni se alăture în cea mai importantă competiţie de gen din România, unde sigur că ne vom întâlni respectând toate normele de igienă şi de siguranţă impuse'', se arată în comunicatul preşedintelui Federaţiei, Eduard Novak.

Competiţia va respecta întocmai toate reglementările medicale de prevenţie şi protecţie în vigoare împotriva virusului Wuhan, în contextul pandemiei de coronavirus, precizează organizatorii.

Turul României 2020 va debuta cu o cursă-prolog în Timişoara, aceasta fiind urmată de cinci etape: Timişoara - Oradea, Oradea - Cluj-Napoca, Târgu Mureş - Lacul Sf. Ana, Braşov - (Transfăgărăşan) - Curtea de Argeş, iar etapa finală se va desfăşura la Bucureşti.

Totodată, organizatorii îşi propun să reediteze, la un nivel superior, succesul evenimentului de anul trecut, câştigat de olandezul Alex Molenaar (Monkey Town - A Block CT). În 2018, cursa a fost câştigată de românul Serghei Ţvetcov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport