Ecologiştii au apreciat Sectorul 2 - cel mai verde sector din Capitală

(Epoch Times)
Epoch Times România
19.05.2012

Forumul Ecologiştilor i-a oferit,  primarului Neculai Onţanu o diplomă de excelenţă în care îi conferă sectorului 2 distincţia de "Cel mai verde sector al Capitalei", în cadrul unui proiect finanţat de Ministerul Mediului şi derulat încă de anul trecut.

 

"Această distincţie este pentru noi o încurajare şi ne face să ne continuăm demersurile pentru ca sectorul 2 să aibă cât mai multe spaţii verzi. Primăria Sectorului 2 are 29 de parcuri şi anul trecut a construit alte patru, zona verde pe cap de locuitor fiind de 21,8 metri pătraţi. Ţinta noastră este să ajungem cât mai repede la normativul european care impune 26 metri pătraţi pe spaţiu verde(cap locuitor", a declarat Neculai Onţanu, cu ocazia primirii premiului şi în faţa circa 200 de elevi care participă în aceste zile la derularea unui proiecte pe teme ecologiste în sectorul 2.

Managerul de proiect, Gabriel Stoian, a arătat că proiectul se adresează tinerei generaţii şi încearcă să aducă copiii cât mai aproape de natură.

"Acest proiect s-a desfăşurat din 2011 în opt regiuni ale ţării - Sibiu, Bistriţa, Craiova, Galaţi, Braşov, Predeal - iar Bucureştiul este ultima regiune în care dorim să promovăm acţiunile de ecologizare", a spus Stoian, care a apreciat la rândul său că sectorul 2 poate fi numit fără rezerve "Capitala verde a României".

Edilul sectorului 2 le-a vorbit elevilor, cu acest prilej, despre importanţa protejării mediului înconjurător, subliniind că ei, împreună chiar cu părinţii lor, trebuie să se educe în acest sens.

"Ecologiştii au un cuvânt greu de spus în UE, unde nu poate fi concepută nicio componentă importantă a unei societăţi fără să se ia în seamă componenta mediului", a mai spus primarul Onţanu.

În cadrul proiectului derulat de Forumul Ecologiştilor au fost efectuate acţiuni de ecologizare în parcuri şi rezervaţii naturale în cele opt regiuni, a fost creat un portal electronic unde se pot sesiza probleme de mediu şi a fost editat un album cu cele mai importante arii naturale din România, realizat cu participarea National Geographic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor