Ebola a ucis peste 2000 de persoane în Africa de Vest

Virusul Ebola, la microscop
Virusul Ebola, la microscop (Captură Youtube)

Ebola a făcut peste 2.097 de victime în principalele trei ţări africane afectate de cumplita maladie, potrivit unui bilanţ stabilit la 5 septembrie şi dat publicităţii de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Conform AFP, citată de Agerpres, în Liberia au fost înregistraţi 1.089 de morţi, în Guineea - 517, iar în Sierra Leone - 491. Nigeria, care nu figurează în aceste statistici, a declarat 22 de cazuri, între care 8 decese.

Numărul total al îmbolnăvirilor în cele trei ţări se ridică la 3.944. Bilanţul anterior, publicat joi de OMS, făcea referire la 1.841 morţi din 3.685 cazuri în cele trei ţări ante-menţionate.

Noul bilanţ a fost dat publicităţii de OMS la încheierea reuniunii ce a avut loc joi şi vineri la Geneva, consacrată epidemiei de Ebola în Africa de Vest, cea mai mare epidemie de Ebola din istorie. La reuniune au participat aproximativ 200 de specialişti internaţionali.

La încheierea reuniunii, OMS a informat că vor fi testate vaccinuri în SUA, Europa şi Africa.

Virusul Ebola, care bântuie prin Africa de Vest, a suferit mai multe mutaţii în timpul epidemiei curente, ceea ce poate îngreuna diagnosticarea şi tratarea bolii, conform oamenilor de ştiinţă care au studiat virusul în zeci de cazuri.