E stupefiant cât de egalitare sunt veniturile între ambasade cu pondere, afirmă Andrei Marga

Epoch Times România
04.06.2012

Ministrul de externe, Andrei Marga, a declarat, duminică, la România TV, că se vor opera creşteri salariale, în funcţie de performanţele economice, întrucât, în momentul de faţă, e ”stupefiant cât de egalitare” sunt veniturile la ambasadele României.

”E stupefiant cât de egalitare sunt veniturile între ambasade cu pondere, care sunt în frontul politicii externe româneşti, şi ambasade care, prin forţa lucrurilor, sunt mai secundare”, a precizat Andrei Marga, adăugând că problema personalului va fi reglată în noul buget, pentru că trebuie rapid completate structurile.

”Unde e şansa unor relaţii comerciale, trebuie rapid să ne repliem. Trebuie să asigurăm în Asia, în China, Coreea de Sud, Japonia, în alte ţări, să fim prezenţi acolo. Acolo e un centru economic al lumii, în care germinează valori foarte multe (...) Acum s-au refăcut salariile la nivelul la care au fost pentru toată lumea şi se va înainta pe această linie a unei creşteri salariale, în funcţie şi de performanţele economice”, a spus Andrei Marga.

Ministrul de externe a mai precizat că România are ”ambasadori şi diplomaţi cu pregătire excelentă, recunoscută internaţional, talonaţi de neaveniţi numiţi politic - şi, sigur, aici trebuie să clarificăm lucrurile”.

Andrei Marga a mai menţionat că s-au distrus ”structuri” care aduceau avantaje ţării noastre, situaţie care trebuie remediată urgent.

”Noi trebuie urgent... - ăsta nu e neapărat un defect al ministerului - să ne repliem pe zone din care noi am ieşit. Nu discut faptul că tăierea de posturi n-a afectat doar învăţământul, n-a afectat doar alte sectoare; a afectat ambasadele. Unele, de pildă, nu mai au ataşaţi culturali; ataşaţii economici sunt de vis în unele locuri. Deci putem discuta multe aspecte ţinând de, hai să spun clar: distrugerea unor structuri care aduceau avantaje României; alea nu sunt structuri ţinute numai pentru a fi plătite, sunt cele care aduceau beneficii României, deci îşi meritau plata, să fiu foarte clar”.

Un alt aspect care trebuie remediat este cel al infrastructurii multor ambasade.

”Starea clădirilor, starea infrastructurii multor ambasade - o spun şi ambasadorii, dar şi eu am fost în câteva; dacă vreţi, pot să vă dau şi exemple - este lamentabilă, noi trebuie să intervenim urgent. Suntem o ţară demnă, o ţară cu aproape 20 de milioane de locuitori”, a subliniat Marga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor