Dumitru Alaiba: Dodon e îngropat în scheme, hoţii şi delapidări

Igor Dodon
Igor Dodon (alaiba.md)

Dodon e îngropat în scheme, hoţii şi delapidări, a punctat deputatul PAS Dumitru Alaiba, adăugând că în loc să se oprească, el creează noi şi noi hoţii.

În context, Alaiba a decis să prezinte, într-o postare pe blogul personal, o nouă schemă pregătită de oamenii lui Dodon. „Pusă recent pe roate, dar încă nu e lansată. Probabil, se tem de gălăgie până la alegeri. Dar după alegeri (dacă le câştigă) nu am nici un dubiu, vor vrea să apese butonul ʻSTARTʼ”, a specificat deputatul PAS.

Nu e unicul caz, a menţionat Alaiba. „Dacă până şi la mine au ajuns deja două scheme clare de hoţie planificată, lăsată pentru după alegeri, vă imaginaţi câte mai sunt?”.

În acest context, parlamentarul a considerat necesar să descrie pe scurt despre cum Igor Dodon, prin intermediul fratelui său (firma Chemix Grupp), au pus ochiul pe un teren de 0,8 hectare de la parcul industrial TRACOM.

„Pe data de 9 august 2020, 60 de rezidenţi ai parcului industrial „TRACOM” au ieşit public cerând administraţiei să construiască o parcare comună, aşa cum li se promisese anterior. Tot asta din cauză că noua administraţie a decis să scoată un teren de 0,8 hectare la licitaţie, terenul promis anterior pentru parcări. Rezidenţii au nevoie de condiţii pentru a lucra şi dezvolta, iar administraţia parcului industrial are anume această sarcină – să creeze aceste condiţii. Apelurile rezidenţilor, însă, au fost ignorate.

Pe data de 25 septembrie 2020, în Monitorul Oficial nr. 241-245 (7569-7573) e publicat un anunţ de concurs de selectare a rezidenţilor şi a proiectelor investiţionale în baza porţiunii de teren cu suprafaţa de 8000 metri pătraţi. Data limită – 12 octombrie 2020. Conform legii, preţul minim pe care l-ar plăti compania câştigătoare pentru acest lot ar fi de 29 mii de lei pe an.

Pe data de 7 octombrie 2020, 3 săptămâni până la alegeri, probabil după ce au înţeles că subiectul s-ar putea să creeze un val de ştiri critice direct în adresa lui Igor Dodon, concursul a fost amânat pentru o dată ulterioară. Nu anulat, amânat. Pentru după alegeri.

Acum partea interesantă. Câteva documente care mi-au fost puse la dispoziţie de o sursă din interior sugerează că soarta acestui teren era decisă mult înainte de anunţarea unui concurs. Clanul lui Dodon avea planuri pentru acest teren şi s-au pus pe lucru încă la începutul anului, iar concursul trebuia doar să formalizeze decizia.

Chemix Grupp, o firmă afiliată clanului Dodon, direct afiliată fratelui său Alexandru, a apărut în vizorul public încă în 2016 într-o investigaţie RISE Moldova. Această companie a investit într-un proiect pentru examinarea posibilităţii de a edifica un spaţiu de producere din trei blocuri: clădire administrativă, clădire de producere şi clădire de depozitare. Adică, orice, dar nu parcare”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe