Ductil Steel Oţelu Roşu a reluat activitatea de producţie a oţelului

Epoch Times România
22.10.2012

Divizia Metalurgică Est-Europeană Mechel a anunţat luni reluarea activităţii de producţie a oţelului la întreprinderea Ductil Steel Oţelu Roşu, urmând ca aceasta să funcţioneze în regim normal, potrivit planurilor de încărcare a capacităţilor uzinelor româneşti ale Mechel.

"În timpul întreruperii temporare a activităţii uzinei în luna octombrie a fost finalizată şi ultima etapă a modernizării complexului de producţie a oţelului, care a fost începută încă din 2010. Astfel, a fost dată în exploatare instalaţia de dozare a feroaliajelor şi a materialelor de adaos. Aceasta va contribui la diminuarea coeficienţilor de consum ai oţelăriei. De asemenea, folosirea acestei instalaţii va permite desfaşurarea procesului tehnologic conform indicatorilor prevăzuţi în programul de modernizare a complexului metalurgic de la Oţelu Roşu", a anunţat luni Mechel.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, în 1 octombrie, la Cluj, că există o intenţie de cumpărare a Grupului Mechel România din partea unei firme din Italia, acesta precizând că actualii proprietari ai combinatului "doresc conservarea tuturor activelor de acolo".

"Grupul Mechel vrea să vândă cele cinci combinate din România cu 150 de milioane de dolari. Vânzarea care se va face va duce la continuarea activităţii, ei nu doresc să închidă cele cinci combinate din România. Din datele pe care le am, deja există o intenţie de cumpărare din partea unei firme din Italia care ar vrea să cumpere Grupul Mechel din România, dar sunt discuţii preliminare. Urmează ca ei să vină cu precizări din acest punct de vedere. Din discuţiile cu reprezentantul rus al Grupului Mechel România, vânzarea se face în direcţia menţinerii activităţii şi a profilului fără schimbare de destinaţie", a mai spus Pop.

Ministrul delegat pentru Dialog social a precizat că actualii proprietari ai combinatului doresc "conservarea tuturor activelor", în aşa fel încât în momentul în care se face vânzarea "viitorul proprietar să decidă dacă vrea să continue activitatea cu utilajele de acolo sau nu".

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrica. „Mechel” reuneşte producători de cărbune, concentrat de minereu, nichel, oţel, produse laminate, energie electrică şi termică. Produsele companiei Mechel se comercializează pe piaţa internă şi pe piaţa externă.

În România, grupul Mechel este prezent prin 5 întreprinderi metalurgice: Mechel Târgovişte, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu şi Laminorul Brăila.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor