Dragnea: Poate e bine ca Inspecţia Judiciară să fie o instituţie autonomă

Mii de magistraţi au cerut retragerea pachetului de modificări ale legilor Justiţiei. Pe acest fundal, Liviu Dragnea anunţă că poate ar fi bine ca Inspecţia Judiciară să fie autonomă şi opinează că aceasta este varianta pe care se va merge.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Una dintre variantele luate în calcul pentru Inspecţia Judiciară este ca instituţia să fie autonomă, a susţinut, luni, liderul PSD, Liviu Dragnea, adăugând că el crede că se va merge pe această variantă.

"Eu am spus de la început, pe 24 august, că trebuie să abordăm cu mai mult calm şi cu mai multă aşezare aceste propuneri de modificare (a legilor Justiţiei - n.r.) şi încă de atunci a spus ministrul că una dintre variante este să fie instituţie autonomă. Eu am spus în mai multe rânduri că poate e bine să fie o instituţie autonomă şi cred că vom merge către această variantă", a declarat Dragnea, citat de Agerpres, la Parlament, la finalul unei întrevederi cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Liderul PSD a mai susţinut că în cadrul întâlnirii nu s-a discutat pe marginea legilor Justiţiei şi că o decizie privind modul în care acestea vor ajunge în Parlament se va lua după întoarcerea lui Călin Popescu-Tăriceanu din vizita pe care acesta o efectuează în Cehia.

Reamintim că trecerea Inspecţiei Judiciare din subordinea CSM în cea a ministrului Justiţiei - personaj numit politic - este una dintre cele mai dezavuate propuneri făcute de Tudorel Toader. Alte propuneri criticate puternic atât ce societatea civilă cât şi de parte dintre magistraţi sunt scoaterea preşedintelui ţării din mecanismul de numire şi revocare a şefilor de parchete, înfiinţarea unei divizii speciale pentru investigarea magistraţilor - cu scoaterea DNA din "cărţi" - şi crearea posibilităţii ca procurorii şefi să intervină în anchetele subordonaţilor şi pe fond, nu doar pe formă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne