Dragnea nu vrea să renunţe la reparatul de maşini. A contestat în instanţă interzicerea dreptului la muncă

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Screenshot - Realitatea)

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a contestat în instanţă sancţiunea primită după ce a acordat fără permisiunea penitenciarul un aşa-zis interviu fostei sale colaboratoare Anca Alexandrescu, actualmente realizatoare la Realitatea Plus. Mai exact, Dragnea a depus, pe 27 august, o acţiune la Judecătoria Sectorului 5 prin care contestă interdicţia dreptului de a mai munci la atelierul penitenciarului Rahova, relatează G4Media.

Potrivit portalului instanţelor, cererea lui Dragnea se va judeca pe 8 septembrie.

Reamintim că Liviu Dragnea, aflat actualmente la Penitenciarul Rahova, unde ispăşeşte o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni pentru corupţie, a rămas fără dreptul la muncă în atelierul auto al penitenciarului după ce interviul, acordat la sfârşitul lunii iunie, prin Skype, fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, a început să fie difuzat la Realitatea Plus. Conducerea Penitenciarului a anunţat că nu şi-a dat acordul în prealabil pentru respectivul interviu, drept pentru care l-a penalizat în acest fel pe fostul lider PSD. Sancţiunea îi va afecta chiar o posibilă solicitare de eliberare condiţionată.

Deşi, iniţial, Dragnea mai avea speranţa că restricţia îi va fi ridicată, el ameninţând chiar cu greva foamei în semn de protest faţă de această măsură, totuşi decizia conducerii Penitenciarului a rămas definitivă. În primele episoade difuzate, Liviu Dragnea a declarat, printre altele, că ar fi fost condamnat pe nedrept, l-a atacat pe Vasile Dîncu, a susţinut că Viorica Dăncilă şi Paul Stănescu au fost întorşi de SRI împotriva lui, s-a plâns de dosarul Teldrum etc. Detalii aici şi aici.