Dragnea îl loveşte pe Dîncu: A fost primul care mi-a spus despre Statul Paralel. Discuta cu băieţii de la SRI

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Screenshot - Realitatea)

În primul interviu acordat de când este închis în Penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea a afirmat că Vasile Dîncu, cel pe care l-a considerat tot timpul că ar fi prietenul său, a fost prima persoană care i-a făcut „prezentări despre statul paralel”. Fostul lider al PSD adaugă chiar că acesta avea informaţiile respective „din discuţiile dese pe care le avea cu băieţii de la SRI, cu Maior şi Coldea şi alţii de pe acolo”, iar ceea ce i-a spus Dîncu iniţial „s-a adeverit, nu mi-a spus lucruri nerealiste sau care nu aveau efectiv o reprezentare în realitate”.

Despre faptul că Vasile Dîncu susţinea într-un interviu că „nu a avut nicio legătură cu SRI-ul, niciodată, şi că doar a copilărit cu dl Maior”, Liviu Dragnea afirmă că, dimpotrivă, fostul ministru al Dezvoltării „îi certa destul de serios pe cei de la SRI”.

Redăm dialogul pe această temă dintre Liviu Dragnea şi realizatoarea interviului, Anca Alexandrescu - fostă consilieră şi "mâna dreaptă" a lui Dragnea pe vremea când acesta era liber -, actualmente realizator la Realitatea PLUS şi coordonator al site-ului realitateadinpsd.net.

Anca Alexandrescu: Dvs. tot timpul aţi spus că Vasile Dîncu, aţi spus mereu că vă e prieten şi aşa l-aţi considerat tot timpul. Îmi aduc aminte că spuneaţi asta adeseori în diverse conversaţii. Într-un interviu la Cristoiu, Vasile Dîncu a spus că eraţi foarte speriat şi obsedat de problema pe care o aveţi şi că din cauza asta s-a distrus partidul şi s-au distrus idealurile cu care partidul a câştigat alegerile în 2016, pentru că dvs. aveaţi senzaţia că nu este corectă condamnarea dvs. citez şi că vi se părea că este o răzbunare politică şi că aveaţi nişte consilieri în jurul dvs. care vă alimentau în permanenţă în ideea că premierii pe care îi numeaţi erau acaparaţi uşor-uşor de statul paralel şi trăiaţi cumva cu obsesia asta şi asta v-a creat problema. Totuşi, de la un prieten să aud aşa ceva, e ciudat. A mai spus că nu a avut nicio legătură cu SRI-ul, niciodată, şi că doar a copilărit cu dl Maior.

Liviu Dragnea: Eu n-am citit. Mi-a citit Irina parţial din interviu. [...] Eu îmi asum faptul că, cel puţin din partea mea, l-am considerat unul din cei mai buni prieteni. Am ţinut enorm la Vasile Dîncu şi mă şi feresc să vorbesc urât. Dar sigur, atunci am avut nişte reacţii destul de interesante în discuţiile cu Irina. Eu vreau să spun că despre statul paralel primele prezentări mi le-a făcut Vasile Dîncu. Primele explicaţii despre ce înseamnă acest sistem ocult mi-au fost făcute de prietenul meu Vasile. Prietenul meu de atunci. Din discuţiile dese pe care le avea cu băieţii de la SRI, cu Maior şi Coldea şi alţii de pe acolo. Ceea ce mi-a spus el iniţial s-a adeverit, nu mi-a spus lucruri nerealiste sau care nu aveau efectiv o reprezentare în realitate.

De exemplu, în legătură cu procesul care m-a adus aici, care e un proces politic: el mi-a povestit... ce mi-a povestit el ulterior mi-a fost confirmat şi de Coldea, că într-o seară eu am fost cu Călin Tăriceanu la Antena 3 chiar în seara zilei în care a fost ANAF-ul peste Antena 3, să îi scoată din sediu. Eram majoritatea revoltaţi. Ei erau la emisiune, el cu Coldea se uitau la emisiune la mine, şi în timpul emisiunii, Kovesi l-a sunat pe Coldea, foarte nervoasă şi îi spune că o să-mi arate ea mie, că o să mă târască în puşcărie şi pe mine şi pe soţie, cum îmi permit eu să merg şi să apar la Antena 3 care e un Trust împotriva dumneaei.

Prima dată mi s-a părut aşa, ceva...exagerat. Ulterior, şi Florian Coldea mi-a confirmat acest telefon nervos.

Multe alte discuţii care aveau loc, în legătură cu... De exemplu dosarul cu Referendumul - o mizerie politică de la un cap la altul. Am avut multe discuţii în care Vasile Dîncu, care era prietenul meu, ştiu că era foarte revoltat şi îi certa destul de serios pe cei de la SRI, discutând destul de deschis despre faptul că e un dosar politic şi că trebuie să înceteze practicile astea în care SRI se implică în viaţa politică şi mai rău, sau la fel de rău sau de grav, se implică în acţiunile Justiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne