Dragnea le cere public şi "prieteneşte" serviciilor să spună dacă există vreo problemă de securitate legată de soţul premierului propus

Serviciile secrete ar trebui să aibă o poziţie foarte clară dacă există vreo problemă de securitate cu soţul lui Sevil Shhaideh, a declarat Dragnea, în contexul în care în presă a apărut informaţia că Akram Shhaideh este susţinător al lui Bashar al-Assad.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut "public" şi "prieteneşte"serviciilor secrete să precizeze dacă există vreo problemă de securitate legată de Sevil Shhaideh, recent nominalizată pentru postul de premier şi de soţul acesteia, relatează Mediafax. Dragnea a mai preciazat că în caz contrar va considera că zvonurile privind eventualele riscuri vin de la SRI şi SIE.

"Cred că serviciile secrete ar trebui să aibă o poziţie foarte clară dacă există vreo problemă de securitate" legată de nominalizarea PSD-ALDE pentru postul de prim ministru, Sevil Shhaideh, a declarat Liviu Dragnea, preluat de Hotnews, la întrebările presei. "Chiar le cer public. Nu vor să o pună, mergem în altă parte", a adăugat liderul PSD, citat de HotNews,fără să precizeze ce vrea să spună prin "în altă parte".

"Apelul" lui Dragnea a fost lansat la scurtă vreme după ce Rise Project a scris că soţul lui Sevil Shhaideh, sirianul Akram Shhaideh este susţinător al dictatorului sirian Bashar al-Assad, acuzat de comunitatea internaţională de crime de război şi că pe conturile sale de socializare, acesta transmite mesaje pro-Assad, foloseşte simbolurile loialităţii faţă de regimul de la Damasc şi critică atât rebelii, cât şi liderii arabi şi vestici care susţin revoluţia siriană.

Akram Shhaideh a lucrat 20 de ani în Ministerul Agriculturii de la Damasc, sub regimul controlat de familia Assad. În 2010 a venit în România, şi-a continuat cariera într-o instituţie publică şi acum propagă online mesaje de sprijin pentru un regim acuzat de crime de război, scrie Rise Project.

Revenind la Dragnea, acesta a ţinut să precizeze că Akram Shhaideh este cetăţean român şi s-a declarat convins că a fost verificat de "toate instituţiile statului român" care "nu acordau cetăţenie unui om dacă era o problemă".

Este "un om foarte bine pregătit, un om liniştit şi nu e niciun fel de problemă", a continuat Dragnea, adăugând că nu poate să discute întruna "despre o prostie" şi că "nu există niciun fel de vulnerabilitate aici".

Liderul PSD a mai precizat că îl cunoaşte personal pe Akram, un om "un om foarte bine pregatit, un om liniştit", adăugând că mai degrabă serviciile secrete ar fi trebuit să "intervină de mult" în cazul "riscului de securitate naţională al fostului guvern zero al lui Dacian Cioloş", pe care l-a acuzat că a pierdut "miliarde de euro".