Dragnea îl acuză pe Iohannis de desconsiderarea Constituţiei

Aflat în categoria politicienilor pe care Iohannis a declarat că nu-i va desemna premier - şi anume, categoria politicienilor cu dosare penale - Dragnea îi dă o replică acidă preşedintelui.
Liviu Dragnea (presedintele PSD)
Liviu Dragnea (presedintele PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Liviu Dragnea i-a "urat" marţi mult succes preşedintelui Iohannis în "a continua să desconsidere Constituţia", după ce şeful statului a declarat că nu va numi un premier urmărit sau condamnat penal, ceea ce îi retează preşedintelui PSD orice speranţă de a deveni prim-ministru, având în vedere faptul că acesta a fost condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul fraudării Referendumului din 2012 şi mai are şi un al doilea dosar penal pe rol.

"Îi doresc foarte mult succes în a proceda la desconsiderarea Constituţiei. Nu am spus niciodată că vreau să fiu prim-ministru. Nu am spus cu cine vrem noi să mergem la Cotroceni ca şi nume de prim-ministru. Domnul Iohannis confirmă acum ceea ce eu am spus mai demult că face ceea ce îi spune doamna co-preşedintă, acum am înţeles că este preşedintă, a PNL, nu vrea să îi iasă din cuvânt. Să ieşi înaintea alegerilor să spui pe cine ai prefera, respectiv pe Cioloş, să spui pe cine nu ai pune, asta încalcă grav Constituţia", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Întrebat dacă exclude posibilitatea ca el să fie propunerea de premier în cazul în care PSD va avea majoritatea, Dragnea a răspuns: "Exclud orice discuţie despre subiectul acesta. Mi-am asumat, am decis-o, am spus şi la partid: nu discutăm despre persoane".

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Cotroceni că nu va desemna pentru funcţia de premier, după alegerile parlamentare din decembrie, "o persoană urmărită penal sau condamnată penal", situaţie în care se regăsesc numeroşi politicieni, precum Liviu Dragnea, fostul premier Ponta, Călin Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu, Vasile Blaga etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne