Dragnea, despre decizia CCR vizând abuzul în serviciu: "Nu ştiu dacă e mai bine sau mai rău"

La o zi după ce Vasile Blaga a declarat că el, ca inginer, n-a înţeles mare lucru din decizia CCR privind abuzul în serviciu, Liviu Dragnea se declară şi el inginer şi .. nedumerit.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că nu a înţeles decizia CCR privind abuzul în serviciu, motiv pentru care nu poate spune dacă este mai bine sau mai rău după precizările Curţii, relatează Mediafax.

''Eu sunt inginer, n-am înţeles mare lucru'', a declarat Dragnea, întrebat cum comentează decizia CCR.

''Nu ştiu dacă e mai bine sau mai rău, nu ştiu dacă e mai clar sau mai puţin clar'', a adăugat liderul PSD.

O reacţie similară cu cea a lui Dragnea a avut ieri şi copreşedintele PNL, Vasile Blaga, care a comentat miercuri decizia CCR privind abuzul în serviciu, afirmând că aceasta pare a fi dată de „rabinul din Buhuşi” şi că el personal, ca inginer, nu a înţeles mare lucru din ea.

„Eu ca inginer, dacă permiteţi o glumă, cred că a dat-o rabinul din Buhuşi că n-am înţeles mare lucru, dar noi (PNL) respectăm ca întotdeauna deciziile Curţii Constituţionale”, a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga.

Reamintim că judecătorii Curţii Constituţionale au admis, miercuri, excepţia de neconstituţionalitate ridicată la articolul care defineşte abuzul în serviciu în Codul penal, decizând că sintagma "în mod defectuos" din cadrul reglementării infracţiunii de abuz în serviciu se traduce "prin încălcarea legii".

Merită menţionat că infracţiunea de abuz în serviciu în cazul demnitarilor este anchetată în baza legii 78/2000, nu a Codului penal, iar judecătorii CCR au constatat că dispoziţiile art. 13 indice 2 din Legea 78/2000 sunt constituţionale în raport de criticile formulate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne