Dragnea a prezentat realizările Guvernelor PSD. Ponta: "Nu am fost invitat la bilanţul guvernării pe care eu am condus-o"

Şeful PSD Liviu Dragnea a prezentat bilanţul Guvernelor Ponta în absenţa fostului premier, fapt ce nu i-a picat tocmai bine lui Victor Ponta, deşi susţine că nu s-a supărat.
Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, a prezentat, luni, un bilanţ al celor patru Cabinete Ponta, eveniment în cadrul căruia a precizat că Victor Ponta a fost cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut ţara noastră. De cealaltă parte, Victor Ponta a ţinut să evidenţieze că nici măcar nu a fost invitat la bilanţul guvernelor conduse de el.

"Din punctul meu de vedere, Victor Ponta este cel mai bun premier pe care l-a avut România. Îi mulţumesc pentru ce a făcut pentru această ţară. Cred că ar fi fost în continuare un premier foarte bun şi în continuare cred că nu trebuia să plece", a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Din bilanţul prezentat de Dragnea reiese că "România a fost scoasă din criză şi a cunoscut cea mai mare creştere economică din UE", nivelul de trai al oamenilor a crescut, şomajul a scăzut, deficitul a fost redus etc.

În cadrul evenimentului de luni, şeful PSD susţine că plecarea lui Victor Ponta din fruntea Executivului "nu a afectat imaginea PSD, a tulburat PSD, pentru că sigur că PSD dorea să rămână la guvernare alături de partenerii săi".

Întrebat cum comentează faptul că unii dintre colegii săi îl acuză că el este responsabil pentru ieşirea de la Guvernare pentru că a pus presiune pe Ponta să demisioneze, Dragnea a replicat:

"Am citit şi eu comentariile şi încerc să fiu foarte atent la cuvintele pe care le folosesc când vă răspund. (...) În dimineaţa acelei zile am avut o discuţie cu el, m-a căutat, a venit la mine acasă, mi-a spus că a avut o discuţie cu Gabriel Oprea cu o seară înainte şi a decis să îşi depună mandatul. Pur si simplu, dimineaţa la ora 9, în ziua respectivă am fost sunat, m-a rugat să avem o discuţie.

La 9.30 a fost la mine acasă, la 10 fără 5 am plecat. Eu la Parlament, el la Guvern. (...) Practic el a zis că ar fi bine să anunţ eu înainte, să se vadă că am fost informaţi şi că nu am fost luat prin surprindere. Ştiu că a fost o situaţie atipică. N-am vrut să iau momentul nimănui (...) În loc să demisioneze Piedone, a demisionat Victor Ponta".

Victor Ponta reacţionează

"Nu am fost invitat la PSD ieri şi nu o să comentez nimic din ce au făcut. Nu am fost invitat la bilanţul guvernării pe care eu am condus-o. Nu m-am supărat. Pe PSD nu o să mă supăr niciodată. Şi nici nu mă duc neinvitat nicăieri. Importat este însă că s-a vorbit de bine despre guvernare", a scris Victor Ponta pe contul său de Facebook.

În ceea ce priveşte declaraţia lui Dragnea potrivit căreia regretă că Ponta şi-a dat demisia şi că decizia i-a aparţinut, fostul premier a sugerat că lucrurile nu stau deloc aşa. "Aşa a spus public. În privat, oamenii spun alte lucruri".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne