Dragnea a pierdut procesul cu protestatarul "Ceauşescu". Se plângea judecătorilor că a fost scuipat şi făcut "hoţ"

Liviu Dragnea, cu catuse la maini, iesind din sala de judecata
Liviu Dragnea, cu catuse la maini, iesind din sala de judecata (Screenshot Facebook)

Tribunalul Bucureşti a respins ca nefondată acţiunea intentată de fostul şef suprem al PSD, Liviu Dragnea, împotriva cunoscutului protestatar Marian Moroşanu, zis şi "Ceauşescu". Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Avocata Flavia Teodosiu îi cerea lui Moroşanu, în numele lui Dragnea, daune morale de 10.001 euro, plus plata cheltuielilor de judecată.

Mai mult, fostul lider PSD voia ca instanţa să-l oblige pe protestatarul anti-PSD să-i ceară scuze publice şi să retracteze public toate "injuriile şi denigrările adresate subsemnatului, precum şi publicarea pe cheltuiala reclamantului pârât a hotărârii judecătoreşti din prezenta cauză, în cel puţin două ziare cu tiraj naţional".

Dragnea se plânge că a fost hărţuit de protestatarul anti-PSD.

"S-a ajuns la lezarea integrităţii fizice a subsemnatului prin acţiuni cu profund caracter denigrator (a scuipa, a arunca diverse obiecte pe parbrizul autoturismului cu care mă deplasăm). Au fost nenumărate situaţii în care subsemnatul, nu numai că am fost jignit, denigrat, ci şi scuipat sau pus în pericol prin activităţile pe care numitul Tivilic Marian Moroşanu a ales să-şi manifeste dreptul de a protesta. Mi-a fost lezată integritatea fizică, nu numai demnitatea şi onoarea.

Ori de câte ori subsemnatul am avut, în calitate de persoană publică, apariţii la evenimentele sociale şi profesionale, televizate sau nu, dar a căror dată şi oră erau cunoscute, numitul Moroşanu Tivilic Marian s-a prezentat la acele evenimente, cu scopul de a mă jigni, fie cu privire la viaţa persoană, fie cu privire la familia mea, fie cu privire la calitatea mea de preşedinte PSD, fie cu privire la calitatea mea de preşedinte al Camerei Deputaţilor", se arată în plângerea lui Dragnea.

În documentul citat, fostul şef al PSD a susţinut că, într-unul din aceste incidente, aflându-se în curtea sediului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Moroşanu "a fluturat o pereche de cătuşe cu care m-a ameninţat, susţinând (...) că am furat bani de la copii, că sunt un prost, un escroc, un hoţ şi un mafiot pe care îl apără slugile lui, adică jandarmii prezenţi la sediul ÎCCJ la acel termen de judecată pentru a asigura liniştea şi ordinea publică".

Vedeţi mai jos plângerea integrală a lui Dragnea.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne