Dosarul şpăgilor de la PSD Arad. Numele lui Dragnea şi Dăncilă apar în referatul procurorilor

Dosarul şpăgilor de la PSD Arad pare să devină incendiar. Încrengăturile duc inclusiv spre Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea (Preşedinte PSD);
Liviu Dragnea (Preşedinte PSD); (Florin Chirilă/Epoch Times)

În dosarul şpăgilor de la PSD Arad sunt cuprinse informaţii explozive. Din stenogramele discuţiilor în dosarul în care sunt urmăriţi penal preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar, parlamentarii Florin Tripa şi Ioan Chisăliţă şi opt lideri locali ai partidului reiese că posturile de la Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Timişoara erau ocupate contra unor sume de bani strict la recomandare de la PSD.

Mai mult, aceste posturi erau motiv de război între filialele PSD Arad, Timiş şi Caraş Severin. Potrivit informaţiilor din dosar, erau vizate pentru împărţirea de la partid inclusiv posturile pentru lucrători necalificaţi iar persoanele angajate ca urmare a sprijinului politic erau obligate să plătească o taxă la PSD, arată Digi24.ro

Din înregistrările ambientale aflate în dosarul procurorilor DNA reiese că Cristian Ispravnic - consilier judeţean PSD ARAD şi şef al DRDP Timişoara - a obţinut sume de bani din angajările care s-au făcut sau urmează să se facă pe posturile de controlor de trafic din punctele de frontieră, acolo unde organizaţia PSD Arad deţine controlul.

Unul dintre liderii locali ai PSD i-a comunicat lui Cristian Ispravnic că posturile respective vor fi ocupate la fel ca până atunci, contra unor sume de bani. „Deci dacă e să fie, poate să fie ca data trecută. Deja ... or şapte, opt, zece mii, tot din astea sume”.

Cristian Ispravnic a atras atenţia că preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar, trebuie să îşi dea acordul, în caz că are şi el pe cineva pregătit pentru aceleaşi posturi: „Numai să avem grijă. Păi să văd acum ce are Doru”.

Dorel Căprar s-a manifestat ca un proprietar al acestor posturi, intenţionând să nu le cedeze altor organizaţii ale PSD: „Nu, nu, nu. Dă-l mă în p... mea! De ce să dăm noi la alţii?”

Înregistrările mai arată că Răzvan Cuc, la vremea respectivă ministru, era nemulţumit că şpaga ajungea la Niculae Bădălău.

Procurorii mai arată în referat că exercitarea influenţei politice în ceea ce priveşte ocuparea nelegală a unor funcţii publice este atât de generalizată încât cei interesaţi au apelat la preşedintele PSD, Viorica Dăncilă.

Dosarul procurorilor nu se bazează doar pe interceptări, ci şi pe denunţuri menţionate în referat. Conform unui astfel de denunţ, fostul şef al Direcţiei Venituri din cadrul D.R.D.P. Timişoara Bogdan Munteanu, suspect în dosar, a recunoscut că pentru a fi numit şi păstrat în funcţie trebuia să colecteze bani de la subalterni sau din alte activităţi licite, pentru a fi predate Organizaţiei Judeţene a PSD Arad sau lui Dorel Căprar, care pretindea că le depune la partid sau le dă direct preşedintelui PSD la vreme respectivă, Liviu Dragnea, mai arată sursa citată.

Articolul integral poate fi citit aici.