Dosarul Referendumul. Băsescu: Nu ştiu dacă Dragnea e problema, ci ticăloşii din secţiile de votare

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Dacă ar fi trebuit cineva condamnat în dosarul "Fraudă la Referendum" acela nu ar fi trebuit să fie Liviu Dragnea, ci, mai degrabă, ticăloşii care au băgat voturile false în urne, a declarat miercuri seară, la postul B1 Tv, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, care nu de mult opina că nici acuzaţia de conflict de interese în cazul premierului Victor Ponta nu este pertinentă.

"Nu am elementele dosarului, dar dacă cineva trebuia să fie condamnat era acela care a băgat voturi false în urne. Au fost un milion de voturi. (...) Este o apreciere în funcţie de ce s-a găsit în procesele verbale. Sunt liste în care în stânga e scris numele, prenumele, număr de ordine. Numele erau scrise cu un scris şi adresa cu alt scris, deci scriau la două mâini. Nu cred că îi e imputabil lui Dragnea, ci maşinăriei care a fost voluntară.

Aici nu era vorba de un vot calitativ şi cantitativ - "Să duceţi 9,1 milioane la vot". Recunosc că nu am citit dosarul, dar când am văzut condamnarea am spus nu ştiu dacă Dragnea e problema, problema sunt ticăloşii din secţiile de votare. Scuzaţi-mă că folosesc expresia asta, dar asta este un om care fură voturi. Democraţia nu este dată ca să fie furată", a afirmat Traian Băsescu.

Întrebat cam ce părere are despre Liviu Dragnea, pe care îl cunoaşte de mulţi ani, Traian Băsescu a răspuns:

"Este cum l-am ştiut şi când era în PDL. El a fost unul dintre din cei pe care îi simpatizam când eram în PDL. Eu nu eram preşedinte de partid când a plecat el din PDL, însă îl simpatizam pe Dragnea. Este tipul omului de la ţară, isteţ, crescut între blocuri. Multă instruire nu are, dar e isteţ şi a luat şmecheria oraşului", a afirmat Traian Băsescu.

Amintim că Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanţă, la un an de închisoare cu suspendare, pentru că a făcut campanie electorală în ziua votului şi a pus presiune pe alegători să voteze, lucru interzis prin lege.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne