Ponta: Regimul Băsescu, brutal şi detestat la fel ca cel comunist. PMP: Delirează, are nevoie de asistenţă medicală

Traian Băsescu vs Victor Ponta
Traian Băsescu vs Victor Ponta (Ioana Florea/Epoch Times România)

Regimul Băsescu, condus de un personaj politic sinistru, a fost un regim brutal şi detestat la fel ca cel comunist, a declarat Victor Ponta, stârnind reacţia vehementă a Partidului Mişcarea Populară care, în cadrul unui comunicat remis joi, l-a acuzat pe şeful Executivului că este delirant şi ar fi bine să primească urgent asistenţă medicală înainte să producă daune ireparabile pentru România.

"Pentru mine ziua de 29 iulie va rămâne întotdeauna un moment extraordinar, comparabil doar cu ziua de 22 decembrie 1989. În 2012 a fost ziua în care 7,4 milioane de cetăţeni au votat la Referendum ca să îşi ia ţara înapoi de la un personaj politic sinistru - Băsescu, un Regim brutal şi detestat la fel ca cel comunist şi un Sistem de Propagandă la fel de feroce şi puternic atunci ca şi acum! Crin Antonescu şi cu mine am fost atunci liderii acelui fenomen excepţional - avem meritul de a-l fi reprezentat şi vina de a nu fi dus la capăt voinţa oamenilor!

Sigur că până azi au supravieţuit şi au câştigat mulţi dintre cei înfrânţi atunci de voinţa populară (ceea ce fac acum Blaga, Predoiu, MRU, Macovei etc. este doar o confirmare pentru cei care încă mai aveau iluzii). Şi era de aşteptat ca eu şi Crin (plus Liviu Dragnea, Radu Stroe şi mulţi alţi iniţiatori) să platim preţul pentru "îndrăzneala" de atunci.", a scris, pe contul său de Facebook, Victor Ponta.

În final, premierul şi-a exprimat convingerea că a avut dreptate atunci şi şi-a exprimat recunoştinţa "pentru cei 7,4 milioane de români care au crezut cu sinceritate că democraţia şi dreptatea pot fi nu doar vorbe goale, ci principii de funcţionare pentru o societate normală. Nu a fost posibil atunci, nu e posibil acum, dar cred că în viitor va fi."

PMP: Victor Ponta delirează - aseamănă regimul Băsescu cu regimul comunist

"În timpul mandatului preşedintelui Traian Băsescu, Victor Ponta avea scuza că face jocuri politicianiste. De joasă factură, dar jocuri.
Acum, când Victor Ponta continuă cu atacurile delirante la adresa "regimului Băsescu", crezând sincer în ce spune, s-a mutat deja în zona patologicului, în care are urgentă nevoie de asistenţă medicală de specialitate. Victor Ponta uită, din nou, că 11 milioane de cetaţeni n-au dat curs cererii sale de a vota demiterea preşedintelui Băsescu. Regimul "brutal" Băsescu l-a numit premier pentru că avea majoritate parlamentară, adică a respectat Constituţia.

Regimul Băsescu o fi fost "detestat" de o minoritate de cetăţeni care n-au înţeles că a scos România din groapa economică în care o lăsase Tăriceanu şi în care vrea s-o lase acum Victor Ponta, dar majoritatea, 11 milioane, a înţeles şi acceptat aceste constrângeri temporare. În timpul regimului Băsescu, România a aderat la UE, a semnat şi respectat tratatele de aderare, şi-a câştigat încrederea partenerilor săi euroatlantici. Aşa a procedat şi regimul comunist?", a transmis PMP.

Formaţiunea năşită de fostul preşedinte susţine că regimul Băsescu a contribuit decisiv la independenţa justiţiei, marea durere a lui Victor Ponta, cel care declara că "avem guvernarea, dar nu avem toată puterea", iar în timpul acestui regim a avut loc condamnarea comunismului, au fost predate la CNSAS 3 milioane de dosare din arhiva securităţii comuniste.

"Presa a funcţionat fără restricţii, s-au făcut paşi importanţi în direcţia modernizării ţării prin Codurile din Justiţie, Codul Muncii, Legea Educaţiei, s-a încheiat parteneriatul strategic cu America, s-au construit baze militare americane în România, etc. Sunt acestea catacteristicile unui regim comunist? Despre ce sistem de propagandă "feroce şi puternic" vorbeşte Ponta, se referă la posturile tv care l-au susţinut şi-l susţin şi acum?", a continuat PMP.

Adevărul este altul, consideră partidul lui Băsescu, şi anume că Victor Ponta a sperat ca prin plecarea preşedintelui Băsescu va reuşi să reîncalece justiţia, să-şi scape pielea, a sa, a lui Dragnea, a lui Hrebenciuc, a lui Mazăre, a lui Voiculescu şi a majorităţii baronilor PSD care zac acum prin puşcării, sunt trimişi în judecată sau cercetaţi penal.

"De aici supărarea lui Ponta care spera că "atunci vom prelua controlul politic la DNA". De la jocuri politice la convingeri personale, intime, distanţa este aceeaşi cu distanţa de la un om sănătos la un om bolnav, care are nevoie de asistenţă medicală. Împrejurarea că acest om bolnav este şi premierul României ne duce în zona securităţii naţionale, problemă ce ar trebui urgent soluţionată de către instituţiile statului, înaintea producerii unor daune ireparabile pentru România", a fost concluzia la care a ajuns PMP.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne