Dosarul "Gala Bute". Procurorii DNA cer arestarea Elenei Udrea, acuzată acum şi de luare de mită

Elena Udrea
Elena Udrea (Epoch Times România)

Procurorii DNA au extins, miercuri, cercetările faţă de fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, acuzând-o pe aceasta şi de săvârşirea infracţiunii de luare de mită în dosarul "Gala Bute", potrivit unui comunicat de presă al instituţiei remis Epoch Times.

Prin urmare, în conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Instanţa Supremă referatul cauzei, în vederea sesizării:

1. Camerei Deputaţilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Elena Udrea pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

2. Ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Elena Udrea pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu; tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene; folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite; luare de mită.

Faptele au legătură cu atribuirea şi folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada 2010 – 2012.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.