Dosarul Bica: fostul preşedinte al ANRP, adusă cu mandat la DNA

Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Fostul preşedinte al ANRP, Crinuţa Dumitrean, a fost adusă cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiată în dosarul privind despăgubirile ilegale, în care este anchetată şi Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, relatează Mediafax.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au emis pe numele Crinuţei Dumitrean un mandat de aducere, fosta preşedinte ANRP fiind ridicată de poliţişti şi transportată la sediul DNA. Citând surse judiciare, Mediafax susţine că procurorii DNA o vor informa pe Dumitrean de acuzaţiile care i se aduc după audieri.

Crinuţa Dumitrean ocupa, în 2011, funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale de Despăgubiri, care a aprobat în cunoştinţă de cauză despăgubiri lui Gheorghe Stelian pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, în baza unui raport fals, supraevaluat la 62 de milioane de euro.

Despăgubirile pentru teren au ajuns la Gheorghe Stelian, un apropiat al fostului soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, care este în prezent arestat de către DNA într-un alt dosar.

Din comisia ANRP, în 2011, mai făcea parte fosta şefă DIICOT, Alina Bica, deputatul PDL Cătălin Teodorescu, deputatul UDMR Marko Attila, precum şi Remus Baciu, Oana Vasilescu, Lăcrămioara Alexandru şi Dragoş Bogdan.