Doru Mărieş vrea să intre în politică

Presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Teodor Maries. (www.asociatia21decembrie.ro)
Epoch Times România
05.09.2010

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Doru Mărieş, a declarat sâmbătă, că intenţionează să intre în politică după ce va demisiona din această funcţie.

"Sunt în această funcţie de opt ani şi sunt ferm hotărât să demisionez de îndată ce statutul pe care l-am votat astăzi va fi ratificat de către instanţă", a precizat Mărieş.

El a spus că funcţia de preşedinte al asociaţiei, pentru care mai are mandat pentru un an, nu îi dă libertate totală de exprimare.

"Mă gândesc ca într-un viitor, mai mult sau mai puţin îndepărtat, să mă implic în politică, singura soluţie de a reuşi în ceea ce nu se poate de pe poziţia pe care o ocup la o asociaţia civilă", a explicat preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989.

În cadrul Adunării Generale a asociaţiei, care a avut loc sâmbătă, mai mulţi participanţi s-au opus vehement demisiei din funcţia de preşedinte a lui Doru Mărieş.

Acesta nu a divulgat partidul spre care se va îndrepta, dar a spus că în niciun caz nu va alege vreun partid extremist sau PSD-ul.

Doru Mărieş a anunţat că va convoca Adunarea Generală după ratificarea noului statut al organizaţiei de către instanţă, cadru în care va fi propus noul for de conducere, menţionând că singurul lucru pe care nu îl doreşte sub nicio formă este disiparea asociaţiei.

Prioritare în acest moment, a spus Mărieş, sunt legea lustraţiei şi legea privind imprescriptibilitatea crimelor din decembrie 1989, iar pe plan extern judecarea celor două dosare depuse la CEDO privind Revoluţia din decembrie 1989 şi mineriada.

"Noi am dat statul român în judecată pentru că a tergiversat timp de 20 de ani finalizarea cercetărilor în cele două dosare", a explicat Mărieş.

Al doilea proiect la care s-a referit preşedintele asociaţiei şi pe care doreşte să-l finalizeze este cel referitor la întâlnirea cu vicepreşedintele Parlamentului European Laszlo Tokes, întâlnire în care conducerea asociaţiei a solicitat condamnarea crimelor comunismului prin înfiinţarea unui tribunal internaţional, "aşa cum a fost cerut de către toate statele care au participat la întâlnirea din 25 februarie 2010 la Praga".

Mărieş a mai menţionat că este într-o colaborare strânsă cu preşedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Vladimir Tismăneanu, cu care a convenit înfiinţarea unui compartiment în cadrul IICCMER care să se ocupe de analiza evenimentelor de după 22 decembrie 1989.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor