Dorin Chirtoacă, un mare susţinător al Unirii R. Moldova cu România

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, şi-a manifestat deschis speranţa că Republica Moldova se va uni cu România.
Dorin Chirtoacă, Primarul Chişinăului din Republica Moldova
Dorin Chirtoacă, Primarul Chişinăului din Republica Moldova (Epoch Times România)

Aflat la Iaşi pentru a participa la manifestările organizate cu ocazia aniversării Micii Uniri, primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, şi-a exprimat speranţa că Republica Moldova se va uni cu România pentru ca basarabenii să fie protejaţi de o umbrelă de securitate.

"Îmi doresc ca umbrela de securitate să ajungă şi peste Prut, până la Nistru şi mai departe, pentru a proteja pe noi, cei de acolo, de fărădelegile care vin dinspre Kremlin în continuare, iar paşaportul să fie unul şi acelaşi, nu două. Asta mi-aş dori pe mai departe", a declarat Dorin Chirtoacă, citat de Agerpres.

Autostrada Ungheni-Târgu Mureş-Iaşi ar trebui, potrivit primarului moldovean, să ajungă şi în Republica Moldova, până la Chişinău.

"Cred că această autostradă ar trebui să ajungă direct la Chişinău, pentru că sunt primii paşi care vor reuşi să apropie mentalităţile cetăţenilor de pe ambele maluri ale Prutului. În secolul XIX, poetul nepereche al neamului nostru, Mihai Eminescu, cel care a spus clar şi convingător că noi suntem români cu toţii, a scris "De la Nistru pân la Tisa tot românul plânsu-mi-sa".

Îmi doresc ca în secolul XXI de la Nistru până la Tisa tot românul mândrescu-mi-sa că trăieşte după atâta străinătate unit în libertate şi prosperitate", a adăugat Dorin Chirtoacă.

În discursul susţinut în faţa mulţimii strânse în Piaţa Unirii din Iaşi, edilul a povestit că a fost impresionat că a primit din partea ieşenilor două steguleţe tricolore, dar că şi-ar dori ca acest drapel să fie unul şi acelaşi pentru ţările de pe ambele maluri ale Prutului.

"Venind încoace, pe bulevardul Ştefan cel Mare, am primit două drapele. Considerăm că unul este pentru România şi unul este pentru Moldova. Îmi doresc ca în secolul XXI din două să se facă unul. Aşa vom trăi în unitate şi prosperitate. Să dea Dumnezeu ca idealul nostru naţional să se îndeplinească în secolul XXI", a mai afirmat primarul Chişinăului.