Maria Ciobanu, despre prestaţia lui Igor Dodon la un post TV din Rusia: Ne face de ruşine în întreaga lume

La începutul unei emisiunii la un post rusesc de televiziune, Dodon nu a fost prezentat în calitate de şef de stat, apoi, timp de mai multe minute, moderatoarea a stat cu spatele la el, ignorându-l.
Igord Dodon, în cadrul unei emisiuni tv ruseşti
Igord Dodon, în cadrul unei emisiuni tv ruseşti (facebook.com/vasile munteanu)

După ce a participat în perioada 24-26 mai la Forumul Economic din Sankt Petersburg, Igor Dodon a fost prezent la una dintre televiziunile ruse, alături de preşedintele Dumei de Stat a Rusiei, Veaceslav Volodin. Potrivit presei de la Chişinău, însă, organizarea emisiunii şi comportamentul moderatoarei a creat senzaţia că ”preşedintele moldovean a avut misiunea unui decor”.

Vasile Munteanu, jurnalist la TVR Moldova, constată că şeful statului moldovean a avut parte de momente penibile la Sankt Petersburg în pofida cutumelor de protocol. ”Dar, vorba lui Putin, Igor Dodon ştie mai bine de ce a fost nevoit să suporte această situaţie jenantă.”

”La începutul emisiunii Igor Dodon nu este nici măcar prezentat în calitate de şef de stat. I-a fost pronunţat doar numele. A urmat întrebarea moderatorului din platoul tv de la Moscova. Răspunsul şefului Dumei de Stat a Rusiei a durat aproximativ nouă minute. În tot acest timp, jurnalista a stat cu spatele către Igor Dodon, care îşi îndrepta butoanele de la mâneca cămăşii, mai privea în podea, vădit afectat de momentele stânjenitoare pe care le trăia”, a remarcat jurnalistul.

În context, deputata PLDM Maria Ciobanu a ţinut să atenţioneze că să cheltuie sume fabuloase de bani publici, pentru a sta ”la coada vacii” în Rusia, poate doar un individ lipsit complet de demnitate. ”Jalnice timpuri trăim... Unul, care nu deţine nicio funcţie în stat, coordonează banditeşte tot ce mişcă, altul, care a ajuns preşedinte prin fraudă şi minciună, ne face de ruşine în întreaga lume. Stai la Condriţa în beci, Bufonule!”, scrie Maria Ciobanu, pe Facebook.