Dorel Musteaţă: Unii membri boicotează intenţionat şedinţele CSM

Consiliul Superior al Magistraturii din R. Moldova condus de preşedintele interimar Dorel Musteaţă
Consiliul Superior al Magistraturii din R. Moldova condus de preşedintele interimar Dorel Musteaţă (csm.md)

În contextul amânării repetate a şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din lipsă de cvorum, preşedintele interimar Dorel Musteaţă consideră că Postu Ion nu s-a prezentat intenţionat marţi, 22 octombrie, deoarece a parvenit o sesizare a Procurorului General interimar privind eliberarea acordului la pornirea urmăririi penale, reţinere, aducere silită, percheziţie, arestare şi tragere la răspundere penală a mai multor judecători.

„Postu Ion a confirmat prezenţa, însă nu a venit, la fel cum a făcut şi la 17 octombrie. Victor Micu este în concediu medical. Se creează impresia că şedinţele CSM sunt intenţionat boicotate şi se încearcă de a face ca CSM să nu fie lucrativ. Timp de 5 zile Inspecţia Judiciară va examina sesizarea procurorului apoi CSM urmează obligatoriu să se expună”, a adăugat preşedintele interimar al CSM.

Dorel Musteaţă a anunţat public „inclusiv pe dl Postu şi Micu” că următoarea şedinţă a plenului CSM va avea loc joi, 24 octombrie, la orele 9:00.

Preşedintele interimar al CSM a fost revocat din funcţie împreună cu toţi judecătorii/membri CSM la Adunarea generală extraordinară a judecătorilor din 27 septembrie pe care CSM nu o recunoaşte.

„Prin diferite metode, liderii acestei adunări ne transmit mesaje să ne dăm demisia. Vă aduc la cunoştinţă că niciun membru CSM nu-şi va da demisia”, a conchis Musteaţă precizând că temei legal pentru convocarea Adunării generale extraordinare a judecătorilor din 25 octombrie nu există, îndrumând magistraţii să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu.

La Adunarea generală a judecătorilor din 27 septembrie s-a decis ca la 25 octombrie, ora 10:00, să se convoace o altă Adunare pentru a alege noii membri permanenţi şi supleanţi în CSM.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe