Donald Trump semnalează redeschiderea timpurie a economiei: "SUA nu a fost construită să stea scoasă din priză"

Donald Trump
Donald Trump (Darren McCollester/Getty Images)

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că economia ţării, afectată de pandemia coronavirusului (COVID-19), s-ar putea redeschide mai devreme decât termenul iniţial de trei-patru luni.

"America va avea din nou şi în curând o economie funcţională. Foarte curând. Mult mai devreme de trei sau patru luni termen sugerat de cineva. Mult mai devreme. Nu putem lăsa ca tratamentul să facă mai rău decât boala", a declarat Trump la o conferinţă de presă luni. „Ţara noastră nu a fost construită pentru a sta închisă. Aceasta nu este o ţară care a fost construită pentru asta.”

Decizia cu privire la momentul redeschiderii economiei SUA va fi luată în 15 zile, a afirmat preşedintele.

Trump a adăugat că în momentul în care virusul Wuhan a lovit Statele Unite, acesta a fost într-un moment în care era financiar puternică, iar guvernul nu va lăsa criza declanşată de virusul Wuhan să schimbe acest lucru.

"Nu vom lăsa să se transforme într-o problemă financiară de lungă durată", a spus el. "O reparăm rapid ... Ţara noastră va fi mai puternică ca niciodată."

Trump a mai spus că nu ia în considerare o nouă rundă de interdicţii de călătorie.

Potrivit Centrului de Resurse pentru Coronavirus al John Hopkins, 43.214 persoane au contractat COVID-19 în Statele Unite, numărul deceselor atingând 533.