Donald Trump se află în urma lui Hillary Clinton cu 3 procente

Într-o lovitură pentru campania lui Hillary Clinton, avansul ei în faţa lui Donald Trump a scăzut la doar trei procente la nivel naţional.
Donald Trump, în Las Vegas (arhivă)
Donald Trump, în Las Vegas (arhivă) (David Becker / Getty Images)

Conform unui nou sondaj de opinie realizat de NBC News/Survey Monkey, se estimează că Hillary Clinton va obţine 47% dintre voturi iar Donald Trump 44%.

În acelaşi sondaj de săptămâna trecută, Clinton se afla la o distanţă mai mare de Trump, respectiv 48% faţă 43%.

Rezultatele sondajului au fost publicate după ce directorul FBI James Comey şi Departamentul Justiţiei au decis să nu lanseze acuzaţii oficiale împotriva fostului secretar de stat Clinton deşi au determinat că fostul secretar de stat a fost “extrem de neatentă” cu privire la utilizarea eronată a adresei private de email pentru rezolvarea unor probleme de stat.

Procurorul General Loretta Lynch, depunând mărturie marţi în legătură cu scandalul legat de emailurile lui Clinton, a declarat că “acceptă descoperirile FBI-ului” dar că apără decizia Departamentului Justiţiei.

Aproximativ 82% dintre persoanele intervievate în sondajul NBC News/Survey Monkey consideră că utilizarea eronată a emailului personal “nu a fost adecvată”, comparativ cu doar 15% care consideră că a fost “adecvată”.

Aproximativ două treimi dintre persoanele intervievate consideră că democrata nu este de încredere.

În ciuda rezultatelor recentului sondaj, Trump este încă văzut într-o lumină nefavorabilă de către majoritatea electoratului – 62%. Dar ratingul său de nepopularitate este doar cu 2 procente mai mare decât cel al lui Clinton.