Donald Trump anunţă creşterea numărului deceselor în SUA în zilele următoare

Donald Trump
Donald Trump (Nicholas KammAFP via Getty Images)

Preşedintele Donald Trump a prognozat sâmbătă, la Casa Albă, o perioadă dificilă până când va fi atins vârful pandemiei virusului Wuhan.

"Ne apropiem într-adevăr de un moment care va fi oribil", a afirmat Trump.

El a menţionat că Statele Unite nu au mai trecut niciodată în istorie printr-o situaţie asemănătoare cu cea generată de virusul Wuhan.

"Ajungem la acel punct în care va fi cu adevărat ... statisticile vor fi foarte rele", a spus Trump.

În prezent, în SUA există peste 8.400 de decese cauzate de coronavirus. New York a înregistrat peste 3.500 de decese cauzate de virus, iar New Jersey a avut 846 de decese.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a recunoscut sâmbătă că statul pe care îl conduce nu a atins vârful pandemiei cauzate de virus, astfel că situaţia se va înrăutăţi progresiv în zilele următoare.

„Nimeni nu vă poate spune cifra din vârful pandemiei”, a spus el în timpul unei conferinţe de presă sâmbătă.

Trump a promis că împreună cu echipa sa de experţi din domeniul sănătăţii va continua să depună eforturi pentru a menţine numărul de decese scăzut. „Din păcate, ajungem la acel moment în care cifrele vor creşte şi nu va fi o situaţie foarte bună”, a declarat Trump.

El a comparat ameninţarea pe care o reprezintă virusul cu situaţii dificile similare din Statele Unite, cum ar fi Primul Război Mondial sau Al Doilea Război Mondial.

"Este un război şi un lucru groaznic", a concluzionat Trump.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe