Domnica Manole, noul preşedinte a Curţii Constituţionale. Socialistul Vladimir Ţurcan a fost demis pentru neîncredere

V.Ţurcan a încălcat flagrant secretul deliberării când a divulgat în cadrul discuţiei telefonice cu Dodon cum a votat fiecare judecător al Curţii, astfel că acesta a fost destituit din funcţia de preşedinte al CCM, afirmă Litvinenco.
Domnica Manole, judecător la Curtea Constituţională a Moldovei
Domnica Manole, judecător la Curtea Constituţională a Moldovei (parlament.md)

Judecătorul Domnica Manole a fost aleasă joi, 23 aprilie, în calitate de preşedinte al Curţii Constituţionale a Moldovei (CCM), pe un termen de 3 ani după ce magistratul şi fostul deputat socialist Vladimir Ţurcan a fost destituit din această funcţie de membrii CCM, urmare a exprimării votului de neîncredere.

În acest context, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a declarat că decizia judecătorilor CCM de destituire a lui Vladimir Ţurcan din funcţia de preşedinte al instituţiei este una corectă şi firească.

În opinia parlamentarului, Ţurcan a încălcat deliberat legea atunci când a divulgat în cadrul discuţiei telefonice cu Igor Dodon cum a votat fiecare judecător al Curţii (a încălcat secretul deliberării) şi, prin urmare, era incompatibil cu calitatea de preşedinte al CCM.

„Acest lucru trebuie să fie învăţătură pentru oricare judecător, în vederea respectării necondiţionate a prevederilor Constituţiei şi a legii”, a concluzionat Litvinenco.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe