Dodon vrea să afle poziţia ONU şi CE în privinţa declaraţiilor de unire cu România

Cei care se acoperă cu mesaje unioniste “patriotice”, vor să vină la Chişinău în perioada 24-27 martie pentru a destabiliza situaţia, afirmă Dodon referindu-se la informaţia transmisă de Consiliul Suprem de Securitate.
Marş unionist la Chişinău
Marş unionist la Chişinău (Epoch Times România)

Igor Dodon anunţă că membrii Consiliului Suprem de Securitate (CSS) au condamnat vehement declaraţiile de unire cu România semnate de către organizaţii, formaţiuni politice, aleşi locali, care ar fi întreprins acţiuni menite să submineze statalitatea ţării chemând la lichidarea statului Republica Moldova.

”În timpul cel mai apropiat mă voi adresa cu o scrisoare către ONU şi Consiliul Europei, organizaţii în care R. Moldova şi România sunt state membre. Atunci când un stat vecin, la nivel de organe oficiale de stat, mă refer la unele legi aprobate de Parlamentul din România, întreprind unele acţiuni care prezintă riscuri pentru statalitatea Republicii Moldova, eu vreau să aflu care este poziţia partenerilor noştri externi”, a declarat şeful statului după şedinţa CSS care a avut loc miercuri.

Igor Dodon a mai ţinut să avertizeze că membrii CSS au recomandat modificarea legislaţiei penale în aşa fel încât expres să fie prevăzută răspunderea pentru orice fel de acţiuni care vin în contradicţie cu prevederile Constituţiei şi atentează la suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a R. Moldova.

În context, şeful statului a mai notat că CSS este profund îngrijorat de posibile acţiuni de destabilizare care ar putea să aibă loc în perioada 24-27 martie, solicitând instituţiilor competente a RM să se autosesizeze pentru că din informaţiile prezentate cei care se acoperă cu mesaje unioniste “patriotice”, vor să vină la Chişinău ca să destabilizeze situaţia.

De menţionat că în privinţa subiectului privind raportul Kroll 2 despre investigaţia fraudei bancare care ar fi trebuit să fie examinat în cadrul şedinţei Consiliului, guvernatorul Băncii Naţionale a informat că a primit marţi seară documentul final, dar potrivit condiţiilor contractului nu îl poate prezenta spre examinare CSS.

În context, deputata PLDM, Maria Ciobanu a remarcat că ”prezidentul Dodon o face pe grozavul”, precizând că nu s-a recuperat nimic din miliardele furate. ”Lui Şor i s-a permis să-şi înstrăineze averea, iar celelalte persoane, care au participat la jaful secolului, sunt "absolut oneste" (via Pavel Filip). Raportul Kroll-2 nu poate fi publicat tot din pricina persoanelor "absolut oneste"...”

Notabil este faptul că peste 100 de localităţi din R. Moldova au semnat o declaraţie simbolică de Unire cu România, iar unioniştii vor să se adune în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe