Reacţia lui Jannik Sinner când a aflat că Djokovic s-a retras de la Roland Garros

Jannik Sinner (@Facebook Jannik Sinner)
Mioara Stoica
05.06.2024

Pentru Jannik Sinner, ziua de 4 iunie 2024 a devenit o zi de neuitat. Italianul în vârstă de 22 de ani l-a învins pe bulgarul Igor Dimitrov cu 6-2, 6-4, 7-6 şi s-a calificat în semifinalele Roland Garros. Dincolo de victorie, câteva minute mai târziu a primit o veste care l-a făcut să se emoţioneze în faţa miilor de oameni prezenţi pe terenul Philippe Chartier.

În condiţiile în care Novak Djokovic s-a retras din cauza unei accidentări la genunchi, după un meci maraton cu Francisco Cerundolo, începând de lunea viitoare Sinner va fi noul număr unu mondial în locul sârbului şi va deveni primul tenisman italian din istorie care ajunge în fruntea clasamentului ATP.

"Ce pot să spun, în primul rând, este visul tuturor să fie numărul 1”, au fost primele cuvinte pe care le-a spus Jannik în dialogul cu reporterul pe teren după ce l-a învins pe Dimitrov. "Să-l văd cum se retrage nu este plăcut, sper să se recupereze repede", a adăugat el după ce a aflat că “Nole” a fost nevoit să se retragă de la Roland Garros.

Sinner a fost surprins de vestea crainicului, care a lăsat ultima întrebare de după meci pentru a-i da vestea cea bună italianului care, în ultima vreme, a devenit una dintre vedetele circuitului masculin.

"Sper să joc cel mai bun tenis al meu, sunt fericit că sunt în semifinale. Mulţumesc întregii mele echipe şi vouă (publicului). Este un moment special pentru mine şi mă bucur că pot să împărtăşesc cu voi şi voi vedea vineri ce pot face", a conchis el în ceea ce priveşte următoarea confruntare de la Roland Garros împotriva unui alt jucător din noua generaţie de tenis.

Marţi seară, 4 iunie, grecul Stefanos Tsitsipas a fost învins de Carlos Alcaraz, astfel încât adversarul lui Sinner va fi spaniolul. Pe de altă parte, primul semifinalist în absenţa lui Djokovic este norvegianul Casper Rudd, care îl va înfrunta fie pe Alexander Zverev, fie pe Alex de Minaur pentru un loc în finală.

Confruntat cu retragerea, sârbul - care a jucat cu greu, din cauza problemei de la genunchi, în meciul cu Cerundolo încă de la începutul setului al doilea şi până în setul al cincilea al unei partide ce a durat aproape patru ore şi jumătate - câştigătorul cu cele mai multe titluri de Grand Slam din istoria tenisului masculin nu va putea să-şi apere cu succes punctele acumulate (1.800) prin câştigarea trofeului în 2023.

"Sârbul, care trebuia să îl înfrunte miercuri pe Casper Ruud, într-o revanşă a finalei lor din 2023, a fost nevoit să se retragă din turneu după ce a fost supus marţi unei tomografii RMN. Scanarea a relevat o deteriorare a meniscului de la genunchiul drept", a precizat ATP pe reţelele de socializare, anunţând retragerea lui Djokovic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor